3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Piernik bez jaj


Wydrukuj:
4

Składniki

36 kawałek/kawałki/kawałków

ciasto

  • 470 g mąki tortowej
  • 230 g cukru
  • 2 łyżki sody oczyszczonej
  • 2 łyżki cynamonu, mielonego
  • 2 łyżki kakao
  • 3 łyżeczki konfitury z czarnej porzeczki
  • 440 g mleka zsiadłego

polewa

  • 100 g cukru
  • 100 g masła
  • 3 łyżki kakao
  • 50 gramów wody
  • 6
    41h 5min
    Czas całkowity 1h 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

    Ciasto
  1. Wszystkie składniki umieść Blokada naczynia miksującego czas 3min. /obr. 6.
    Ciasto przełóż do blaszki wyłożonej papierem do piczenia. Piernik wstaw do piekarnika 40 minut /180 stopni C.Odstaw do wystudzenia.
  2. Polewa
  3. W Blokada naczynia miksującego umieść wszystkie składniki czas 3 min./ 90 stopni C / obr. 3
    Następnie przygotowaną masą polej piernik. Smacznego.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Dodatkowe akcesoria forma 36cm/24 cm i papier do pieczenia. Piernik możemy posypać orzechami lub migdałami.Zsiadłe mleko można zastąpić jogurtem lub śmietaną


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz