Tu jesteś:
4
Składniki
600 g
Pasztet z cukinii
- 800 g cukinii
- 250 g bułki tartej
- 2 łyżki otrębów pszennych
- 150 g oleju
- 1/2 pęczka natki pietruszki, świeżej
- 1 marchew
- 1/4 strąków papryki
- 1/4 łyżeczki chili, suszonego
- 100 gramów sera gouda
- 2 szczypty soli i pieprzu
- 3 jajka
-
6
2h 15min
Czas całkowity 1h 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Ser rozdrobnić 10 s/ ob 5, przełożyć do oddzielnej miski. Cukinię, marchew i paprykę pokroić na mniejsze kawałki i zmiksować 10 s/ ob 4. Przełożyć do miski, odcisnąć z nadmiaru płynu. Do naczynia wrzucić cebulę, zmiksować 8 s/ ob 5. Dodać pozostałe składniki : cukinię, bułkę, otręby, ser, olej, jajka i posiekaną natkę. Wymieszać 30 s / ob 4. Przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 200 stopniach 1 godz.
Pasztet z cukinii
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzBułki tartej trzeba dać szklankę a nie 250g
Bułki tartej trzeba dać szklankę a nie 250g