3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Szybkie ciasto z rabarbarem


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

  • 10 łyżek mleka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 400 g mąki
  • 3 zòltka
  • 2 całe jajka
  • 3/4 szklanki cukru
  • 200 g Miękkiego masła
  • rabarbaru obranego i pokrojonego na kawałki
  • 6
    1h 25min
    Czas całkowity 45min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. 

    Przed wykonaniem ciasta rabarbar posypujemy delikatnie cukrem by puścił nam sok.

    Cukier mielimy na puder 10sek/obr. 10 

    Dodajemy miękkie masło pokrojone na kawałki i ucieramy 30sek/obr. 4

    Dodajemy jajka z żółtkami i ucieramy dalej na tej samej prędkości przez kolejne 30 sek.

    Dodajemy stopniowo, wciąż ucierając na obr. 3-4 przesianą mąkę wraz proszkiem do pieczenia, na zmianę z łyżkami mleka. 

    Ucieramy tak długo, aż całość sie połączy.

    Gotowe ciasto wykładamy na blaszkę wysmarowaną masłem, na wierzch układamy odsączony rabarbar, delikatnie wciskając do ciasta.

    Pieczemy 40 min. w temp. 170 stopni z termoobiegiem.

    smacznego

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Najlepiej smakuje na ciepło posypany pudrem


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • dziękuję za przepis, ciasto

    Zgłoszony przez AniaStasia na maja 15, 2016 at 11:11.

    dziękuję za przepis, ciasto zrobione ,udane, zjadło się tmrc_emoticons.) zanim zdążyło wystygnąć

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • zakalec że hej

    Zgłoszony przez mala_mi na maja 14, 2016 at 20:50.

    zakalec że hej

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja piekłam na okrągłej

    Zgłoszony przez ludzik na maja 14, 2016 at 19:02.

    Ja piekłam na okrągłej tortownicy 26 cm ok godziny, rabarbaru dałam tyle aby przykrywał całą powierzchnię ciasta. 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobione. Osobiscie nie lubie

    Zgłoszony przez elal na maja 14, 2016 at 18:15.

    Zrobione. Osobiscie nie lubie "suchych" ciast, jednak do herbaty lub szklanki mleka idealne tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepraszam ale ile tego

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na maja 14, 2016 at 09:04.

    Przepraszam ale ile tego rabarbaru bo nie widzę i jak wielkość blaszki 

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze