3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wegański majonez


Wydrukuj:
4

Składniki

500 g

Wegański majonez

  • 130 g olej rzepakowy
  • 130 g olej słonecznikowy
  • 160 g mleko sojowe
  • 25 g sok z cytryny, świeżo wyciśnięty
  • 0,5 łyżki syrop z agawy
  • 20 g musztardy
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 3 szczypty pieprzu czarnego
  • 0,5 łyżeczki soli kala namak
  • 6
    10min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. 1. Odmierz w oddzielnej misce 130g oleju rzepakowego i 130g oleju słonecznikowego.
    2. Dodaj do naczynia miksującego mleko sojowe - 15s/ 2,5
    3. Do mleka stopniowo i powoli dodawaj olej - 4 min/ 5
    4. Powstałą masę zgarnąć kopystką na dno naczynia i dodać pozostałe składniki: sok z cytryny, sól, pieprz, musztardę oraz sól kala namak, syrop z agawy. wszystko wymieszać - 20 sek/ 3
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Najlepsze jest mleko sojowe bo z niego wyjdzie gęsta masa. Można zamienić olej, jeżeli nie lubi się smaku oleju słonecznikowego. Można dodać więcej lub mniej soli kala namak w zależności od upodobań smakowych.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz