3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Dżem jabłkowy


Wydrukuj:
4

Składniki

3 słoik/słoiki/słoików

Dżem jabłkowy

  • 1000 g jabłka pokrojone w ćwiartki
  • 100 g cukru
  • 6
    15min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Dżem jabłkowy
  1. Obrać jabłka i pokroić na ćwiartki, następnie wrzucić do termomixu i rozdrobnić 10s./obr. 3. Następnie zmielić na mus 10s./obr. 5.

  2. Do środka dostypać cukier i dusić 10 min./Varoma/obr. 3

  3. Gotowy dżem rozłożyć do słoików.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

1. Jeżeli po zmieleniu nie otrzymamy gładkiej masy należy zmiksować 8s./obr. 8


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Dżemik pychota...

    Zgłoszony przez Szwedzia na października 5, 2020 at 09:48.

    Dżemik pychota
    I pięknie wygląda w słoiczkach.Wink

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam i ja.dalam mniej cukru i wydłużyłam...

    Zgłoszony przez viola309 na października 11, 2018 at 20:12.

    Zrobiłam i ja.dalam mniej cukru i wydłużyłam czas gotowania do 14 minut tak żeby byla bardziej stała konsystencja dżemu. Również miksuje dodatkowo aby był aksamitny.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • przerabiamy teraz tylko w ten sposób jabłka ...

    Zgłoszony przez Justynka 87 na września 7, 2018 at 16:42.

    przerabiamy teraz tylko w ten sposób jabłka tmrc_emoticons.) pysznośći

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czy ten dżem można przechowywać na zimę? czy...

    Zgłoszony przez Miiriam na lipca 16, 2017 at 22:54.

    Czy ten dżem można przechowywać na zimę? czy jest tylko do bezpośredniego spożycia ?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiam pyszny dodaam faktycznie mniej cukrutym...

    Zgłoszony przez anneetta17 na maja 19, 2017 at 20:10.

    Zrobiłam.. pyszny.. dodałam faktycznie mniej cukru..tym bardziej że miałam słodkie jabłka. Zrobiłam z połowy porcji i starczyło na dwie salaterki. Po podgotowaniu jeszcze zmieliłam 8 / 10 sek

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobry demik Sugerujc si wczeniejszymi...

    Zgłoszony przez Langusta na kwietnia 24, 2017 at 22:02.

    Bardzo dobry dżemik. Sugerując się wcześniejszymi komentarzami dałam połowę cukru i wyszła pychota.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A czy trzeba je pozniej jakos pasteryzowac?

    Zgłoszony przez beciadarek na października 23, 2016 at 18:06.

    A czy trzeba je pozniej jakos pasteryzowac?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dobry, ale nawet przy

    Zgłoszony przez kowaleczka na października 16, 2016 at 22:58.

    Dobry, ale nawet przy kwaśnych jabłkach 100g cukru to za dużo. Dałam 50g, a i tak jest baaaardzo słodki. Czy po jakimś czasie będzie mniej czuć cukier czy tak jak na początku?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam z papierówek, a

    Zgłoszony przez Wiesia50 na sierpnia 16, 2016 at 15:25.

    Zrobiłam z papierówek, a ponieważ były słodkie dałam połowę cukru, dżemik wyszedł "palce lizać"  tmrc_emoticons.p

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze