Tu jesteś:
4
Składniki
8 porcja/porcje/porcji
Bułki razowe
- 20 gramy drożdże świeże
- 1 łyżki cukru
- 250 gramów mleko
- 400 gramów mąki pszennej
- 100 gramów mąka razowa
- 120 gramy jogurt naturalny
- 1 łyżki Sòl morska
- 40 gramów olej rzepakowy
-
6
1h 25min
Czas całkowity 1h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- drożdże cukier i mleko włożyć "Blokada naczynia miksującego" ustawić czas na 2min temp.37 obr 1 dodać resztę składników i wyrobić"Ciasto" czas 1,5min.
zostawić w"Blokada naczynia miksującego" na około 30 min przykryć bawełnianą sciereczką (aż wyrośnie). Uformować 8 bułek przykryć bawełnianą ściereczką i odstawić na 15 min.Piec w piekarniku temp.180 20-25min
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzPrzepis dzś sprawdziłam na TM5bułeczki wyszły...
Przepis dzś sprawdziłam na TM5bułeczki wyszły pyszne piekłam w piecu gazowym troszkę dłużej były w piekarniku trzymałam na wygląd ważne że wszystkim smakowały dzięki za przepis😃