Tu jesteś:
4
Składniki
460 g
KONCENTRAT BULIONU Z LIŚCI LUBCZYKA
- 150 g piersi z kurczaka, bez kości, pokrojony w kostkę
- 200 g warzyw mieszanych, (marchewka,seler,pietruszka,por) pokrojonych w kawałki
- 80 g liści lubczyka
- 60 g natki pietruszki i liści selera
- 100 g cebuli, obranej,przekrojonej na 4, przesmażyć na suchej patelni do zrumienienia lub przypalonej nad palnikiem z gazem
- 150 g soli
- 100 g białego wina
- 2 ząbki czosnku
- 1 g ziaren pieprzu czarnego
- 20 g oliwy z oliwek
-
6
40min
Czas całkowity 40minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- 1. Do naczynia miksujacego wlożyć kawałki kurczaka, rozdrowbić 5s/obr.7 przełozyc do innego naczynia i odstawić.
2. Suche i czyste naczynie miksujące załanczamy na 40s./obr.10 w tym czasie przez otwór w pokrywie wrzucamy liście lubczyka ,pietruszki i selera. Zgarniamy kopystka na dno naczynia.
3. Dodajemy czosnek, warzywa mieszane, cebulę,pieprz 10s/obr.6
4. Dodajemy sól, zmielone mięso, oliwę z oliwek, wino dusimy 25min./VAROMA/obr.4,5 na górę zamiast miarki nakładamy koszyczek lub nakładkę gotowy koncentrat zgarniamy na dno naczynia
5. Zdjąć koszyczek lub nakładkę, nałozyc miarke i miksować 40s./obr.4-8 ( zwiększając w połowie czasu)
6. Koncentrat przłożyć do szczelnego naczynia i przechowywac w lodówce.
BULION
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzMuszę spróbować, ciekawa jestem tego smaku a...
Muszę spróbować, ciekawa jestem tego smaku a lubczyk po prostu uwielbiam.