3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pomidorowy przecier (sok)


Wydrukuj:
4

Składniki

5 słoik/słoiki/słoików

Pomidorowy przecier (sok)

  • 2000 gramów pomidory, dojrzałe
  • 6
    15min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Sok lub Przecier pomidorowy
  1. 1/2 dzbanka pokrojonych w ćwiartki pomidorów (bawole serca), sól i pieprz. Ustawić 1min, obroty na 10 min. 100st. C obroty 2,5
    rozlej do słoików lub buteleczek.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Wkroić około pół dzbanka pomidorów (bawole serca) pokrjonych w ćwiartki ustawić czas 10 min temperatura 100°C na orotacha 2,5. Na pokrywce umieść koszyczek dla lepszego odparowania. Sok jest gotowy do picia w każdej chwili ale można dodać też do zup i sosów. Dodając świeżą pietruszkę lub oregano.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy