Tu jesteś:
4
Składniki
5 słoik/słoiki/słoików
Pomidorowy przecier (sok)
- 2000 gramów pomidory, dojrzałe
-
6
15min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- 1/2 dzbanka pokrojonych w ćwiartki pomidorów (bawole serca), sól i pieprz. Ustawić 1min, obroty na 10 min. 100st. C obroty 2,5
rozlej do słoików lub buteleczek.
Sok lub Przecier pomidorowy
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Wkroić około pół dzbanka pomidorów (bawole serca) pokrjonych w ćwiartki ustawić czas 10 min temperatura 100°C na orotacha 2,5. Na pokrywce umieść koszyczek dla lepszego odparowania. Sok jest gotowy do picia w każdej chwili ale można dodać też do zup i sosów. Dodając świeżą pietruszkę lub oregano.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz