3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zupa z selera naciowego z łososiem


Wydrukuj:
4

Składniki

5 porcja/porcje/porcji

Zupa

  • 100 gramów selera korzeniowego
  • 300 gramów selera naciowego
  • 50 gramów oliwy z oliwek
  • 1 kostek kostki rosołowej z kury
  • 1 płaskie łyżeczki do herbaty przyprawy uniwersalnej, Polecam Czubrice zieloną
  • 3/4 opakowania serka topionego
  • 150 gramów kwaśnej śmietany
  • 1500 gramów wody
  • sól, pieprz i gałka muszkatołowa do smaku
  • sok z 1 cytryny
  • 100 gramów łososia wędzonego
  • 6
    40min
    Czas całkowity 25min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

    Zupa z selera naciowego z łososiem
  1. seler korzeń rozdrobnić - czas 10s, obr 5, przełożyć do miseczki i skropić sokiem z cytryny

    seler naciowy rozdrobnić - czas 15s, obr 6

    dodać oliwę, odrobinę wody i dusić - czas 5 minut, temp. 100, obr 1

    dodać kostkę rosołową, przyprawę uniwersalną, serek topiony i śmietanę - czas 20s, obr 9

    dodać wodę i gotować - czas 15 minut, tem. 100, obr 1

    dodać seler korzeniowy, szczyptę gałki muszkatołowej, sól i pieprz do smaku

    dodać pokrojonego w kawałki łososia, wymieszać - czas 10s, obr 3

     

    można podawać z grzankami lub ptyśkami

     

    smacznego !!!

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Chciałabym zrobić zupę bo przepis wygląda...

    Zgłoszony przez maltopo na kwietnia 18, 2018 at 09:43.

    Chciałabym zrobić zupę bo przepis wygląda ciekawie ale nie jestem pewna co z tym selerem korzeniowym? Czy on ma być surowy w zupie?? Bo wygląda na to że tak.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze