3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

zupa wonton


Wydrukuj:
4

Składniki

4 osoba/osoby

farsz na pierożki

  • 200 g piersi z kurczaka, pokrojone na kawałki 4cm
  • 1 kawałki imbru, 4cm
  • 1 gałązki kolendry
  • 0,5 cebula, polowki, czerwona
  • 1 ząbki czosnku
  • 4 porcje grzyby shiitake, ja używam suszonych mogą by świeże

zupa

  • 1 ząbek czosnku
  • 1 kawałki Pora, pokrojony w talarki
  • 4 grzyby shiitake
  • 1 kawałki imbiru
  • 0,5 selera, kawałek
  • 0,5 pietruszki, pokrojonej w słupki
  • 0,5 marchwi, pokrojonej w słupki
  • 2 pałki z kurczaka
  • 1 gwiazdka anyżu
  • 1 gałązki kolendry
  • 60 g sosu sojowego
  • 1.5 litra bulionu z kurczaka

ciasto

  • 1 szczypty sól
  • 275 g mąka pszenna typ 450
  • 150 litra woda ciepła
  • 6
    1h 20min
    Czas całkowity 1h 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    ciasto
  1. ciasto wyrabiamy jak z książki na pierogi ruskie do naczynia miksujacego wlac wodę dodac mąkę ,sól i mieszamy na Ciasto 1 minutę

  2. Zupa
  3. do koszyczka wkładamy pałki z kurczaka ,pietruszke ,marchew,seler,por,grzyby shiitake,imbir,gwiazdkę anyzu,ząbek czosnku,gałązkę kolendry ,60g sosu sojowego i zalewamy 1,5l bulionu drobiowego. Zamykamy termomix i ustawiamy na 45 minut 90 stopni Obroty wsteczne prędkośc1.

    po zakonczeniu gotowania wyciagamy koszyczek odstawiamy na bok zakładamy varome z pierożkami i ustawiamy czas 17 min varoma prędkośc 1

    po ugotowaniu układamy na talezu uszka zalewamy gorącą zupą możemy dodac z koszyczka mrchewkę grzyby i świeżo pokrojonego pora w talarki .  zamiast pierozków można ugotowac chiński makaron ryżowy i też jest bardzo pyszne

  4. farsz na pierożki
  5. do naczynia miksującego wkładamy 4 grzyby shiitake 1 ząbek czosnku ,pół cebuli czerwonej , gałązkę kolendry,4cm imbiru, mieszamy 4 sekundy prędkośc 7. Po wymieszaniu zgarniamy łopatką na dno pojemnika dodajemy 200g piersi z kurczaka pokrojonego na 4cm kawałki i ustawiamy na 10 sekund predkosc 6. po wymieszaniu układamy na wcześniej wyrobionym ciejscie i zwijamy jak uszka do sklejenia używamy zwykłej wody .smarujemy olejem varomę i układamy tam uszka i odkładamy na bok 

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma
    kup teraz
  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bardzo dobry bulion. Podałam z pierożkami...

    Zgłoszony przez hanka76 na stycznia 21, 2019 at 18:25.

    Bardzo dobry bulion. Podałam z pierożkami chinkali - pycha😁

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Napewno przepyszna, zapisuję do...

    Zgłoszony przez Lenuszka na marca 6, 2017 at 18:58.

    Napewno przepyszna, zapisuję do wypróbowaniatmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zupa wygląda wyśmienicie, przetestuję 😊

    Zgłoszony przez aldicym na listopada 11, 2016 at 21:05.

    Zupa wygląda wyśmienicie, przetestuję 😊

    Aldona

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze