Tu jesteś:
4
Składniki
6 porcja/porcje/porcji
- 100 g cebuli, przekrojonej na połówki
- 100 g Pora, pokrojonego w talarki
- 100 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
- 20 g masła
- 200 g wody
- 1 kostka kostka bulionu drobiowego
- 200 g białego wytrawnego wina, Riesling
- 330 g mleka
- 200 g śmietany, 12%
- sól do smaku
-
6
6min
Czas całkowity 6minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć cebulę, por i ziemniaki, rozdrobnić 5 s/obr. 5.
- Dodać masło, dusić 4 min/Varoma/obr. 3.
- Dodać wodę, bulion drobiowy i wino, gotować 11min/100°C/obr.2.
- Zmiksować 20s/obr.10.
- Dodać mleko i śmietanę, gotować 2min/100°C/obr.3. Przyprawić solą do smaku, podawać na gorąco.
- Do naczynia miksującego włożyć cebulę, por i ziemniaki, rozdrobnić 5 s/obr. 5.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Komentarze
Odpowiedzwg mnie proporcje ok, nie sądziłam,że zupa bez...
wg mnie proporcje ok, nie sądziłam,że zupa bez pieprzu może być taka dobra
Wcale nie jest wodnista, czas
Wcale nie jest wodnista, czas duszenia też moim zdaniem w sam raz. Zamiast śmietany można użyć jogurtu, zupa wychodzi wtedy trochę "lżejsza".
..
..
Wyszła mocno wodnista,
Wyszła mocno wodnista, ograniczyłbym wodę i mleko.
Warzywa przydałoby się 5 min dłużej dusić.