3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zupa krem z cukinii


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 200 g cukinii, ;
  • 1 kostka rosołowa;
  • 2 łyżki mąki ryżowej, ;
  • 30 g cebuli, ;
  • 50 g serka topionego
  • kilka plasterków oscypka (opcjonalnie);
  • 700 g wody
  • 2 łyżki śmietany
  • grzanki
  • 6
    10min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. wszystkie składniki poza śmietaną i wodą włożyć do naczynia i zmiksować czas 5s, obr poz. 5.

    dodać wodę i gotować czas 9 min, temp 100 c, obr 4

    minutę przed zakończeniem dodać śmietanę 

    po podaniu posypać grzankami 

    smacznego tmrc_emoticons.)

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Pyyycha, pyszna zupka,

    Zgłoszony przez pomidorzyca na listopada 13, 2015 at 11:42.

    Pyyycha, pyszna zupka, Uwielbiam cukinię.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Kika 11 ma rację, zupa

    Zgłoszony przez starfy90 na września 20, 2015 at 21:21.

    Kika 11 ma rację, zupa zdecydowanie będzie zbyt wodnista jesli dodamy tyle wody, ile podane w przepisie. Na szczęście poszłuchałam rady, dałam ok. 520 g wody i było ok tmrc_emoticons.) Zupa wyszła pyszna. Soli jest wystarczająco raczej dzięki serkowi topionemu. W misce ją lekko popieprzyłam i była ok. Zamiast oscypka dałam 2 plastry sera samlami z chilli i pieprzem tmrc_emoticons.). Jeśli chodzi o tę mąkę ryżową, to przed zrobieniem zupy zmieliłam 2łyżki ryżu długoziarnistego, 10 sek, obr. 10. Bardzo dobry przepis, przepisałam sobie. Cukinia jest pyyyszna!

    Jak można żyć bez Thermomixu? Nie wiem. I nie chcę wiedzieć tmrc_emoticons.;).

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Robilam dzis te zupe z

    Zgłoszony przez sylviasonne77 na września 8, 2015 at 13:36.

    Robilam dzis te zupe z oscypkiem i serkiem topionym o smaku smietankowym..w smaku wyszla bardzo dobra..Zupka wedruje do ulubionych tmrc_emoticons.) i choc wszystkim bardzo smakowala to nastepnym razem rowniez sprobuje dodac mniej wody (robilam bez grzanek dlatego moze byla troszke za rzadka).

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • W smaku zupa OK. Ponieważ

    Zgłoszony przez kika11 na marca 2, 2015 at 00:09.

    W smaku zupa OK. Ponieważ trochę brakowało mi wyrazistości dodałam nieco sera pleśniowego. Ale proporcje u mnie kompletnie się nie sprawdziły - za dużo wody. Spodziewałam się kremu, a wyszła niestety zbyt wodnista. Proponuję dać na początek 500 ml wody, jeśli będzie za mało zawsze można uzupełnić.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Robilam te zupe i...trzeba ja

    Zgłoszony przez mjusta2000 na lipca 8, 2014 at 21:58.

    Robilam te zupe i...trzeba ja jeszcze przyprawic co najmniej sola i pieprzem, bo bez przypraw nie ma smaku. Ale potem jest pysznatmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze