Tu jesteś:
4
Składniki
8 porcja/porcje/porcji
Składniki
- 50 gramów suszonych grzybów
- 150 gramów włoszczyzny, (po 1 marchewce, pietruszce i ćwiartka selera)
- 2 litry wody, (woda z moczonych grzybów + woda )
- sól, pieprz
- 50-100 gramów makaronu kokardki lub łazanki
-
6
30min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Średni
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- Grzyby moczymy 1 h w wodzie (staramy się zalać wodą grzyby).
- Włoszczyznę kroimy na talarki lub w kostkę.
Wkładamy razem z grzybami do koszyczka. - Zalewamy Wodą z moczonych grzybów, uzupełnić aby było 2l.
- Wszystko gotujemy 20 min/temp. 100*/obr. poz. 2
- Dodajemy makaron gotujemy 6 min/temp. 100/ obr.wsteczne
SMACZNEGO
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz