3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zupa Grzybowa


Wydrukuj:
4

Składniki

8 porcja/porcje/porcji

Składniki

  • 50 gramów suszonych grzybów
  • 150 gramów włoszczyzny, (po 1 marchewce, pietruszce i ćwiartka selera)
  • 2 litry wody, (woda z moczonych grzybów + woda )
  • sól, pieprz
  • 50-100 gramów makaronu kokardki lub łazanki
  • 6
    30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Grzyby moczymy 1 h w wodzie (staramy się zalać wodą grzyby).
  2. Włoszczyznę kroimy na talarki lub w kostkę.

    Wkładamy razem z grzybami do koszyczka.
  3. Zalewamy Wodą z moczonych grzybów, uzupełnić aby było 2l.
  4. Wszystko gotujemy 20 min/temp. 100*/obr. poz. 2
  5. Dodajemy makaron gotujemy 6 min/temp. 100/ obr.wsteczne

    SMACZNEGOtmrc_emoticons.)
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy