Składniki
4 porcja/porcje/porcji
zupka
- 2 łyżki masła lub margaryny
- 2 kwaśne jabłka
- 500 g wody
- 1 kostka rosołowa
- 250 g przecieru pomidorowego
- 3 łyżki zmielonej soczewicy
- 100 g serka topionego
- 50 g śmietany 18%
- 2 czubate łyżki wiórków kokosowych
- 2 łyżki curry
- 1 łyżeczka soli
- pieprz do smaku
- 1 ząbek czosnku
- 1 cebula
-
6
12min
Czas całkowity 12minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
W suchym naczyniu zmielić soczewicę 10 sekund/obroty 10. Ja mielę większą ilość wcześniej i przechwouję w pojemniczku. Bardzo dobra alternatywa dla mąki do zagęszczania zup.
Cebulę, czosnek i masło lub margarynę oraz obrane i wydrążone jabłka rozdrobnić 5 sekund/ obroty 5.
Masę przełożyć na patelnię i dusić pod przykryciem 10minut.
Wodę, kostkę rosołową, przecier pomidorowy, zmieloną soczewicę, serek topiony, śmietanę, wiórki kokosowe, curry, sól i pieprz wlać do naczynia i gotować 10 minut/ temperatura 100 stopni/ obroty 1.
Dodać masę jabłkowo-cebulową i wymieszać 15 sekund/obroty 3.
Smacznego
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Można podać z ryżem i kawałkami piersi z kurczaka ugotowanymi na parze.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz