3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Warzywna zupa z boczkiem i zielonym groszkiem


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

Warzywna zupa z boczkiem i zielonym groszkiem

Składniki

  • 90 g pietruszka korzeń
  • 90 g marchewka
  • 100 g Boczek
  • 300 g Ziemniaki pokrojone w kostkę
  • 200 g Zielony groszek świeży lub mrożony
  • 1 łyżek Koncentrat bulionu warzywnego
  • 1000 g woda
  • 100 g Smietanka 36%
  • 6
    30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. 1. Boczek pokroić w cienkie paski i podsmażyć na patelni.

    2. Do naczynia wrzucić pietruszkę i marchewkę i rozdrobnić 5sek. 5obr.

    3. Dodać podsmażony wcześniej boczek, wodę, ziemniaki i koncentrat bulionu warzywnego i gotować 20min 110st. Obroty wsteczne1.

    4. Dodać zielony groszek i gotować 2min30sek. 110st. Obroty wsteczne1.

    5. Dodać śmietanę 36% oraz sól i wymieszać 10sek. Obroty wsteczne2.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy