3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Barszcz czerwony zabielany na boczku


Wydrukuj:
4

Składniki

5 osoba/osoby

Barszcz

  • 5 gałązek koperku
  • 130 g słodkiej śmietany 30%
  • 3 łyżki octu 10%
  • 3 łyżeczki cukru
  • 3 kulki pieprzu czarnego
  • 1/3 łyżeczki soli
  • 1 płaskich łyżek przyprawy uniwersalne TM
  • 3 ząbki czosnku (średnie)
  • 3 łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego TM
  • 300 g wody
  • 600 g buraków czerwonych

Dodatki

  • 400 g ziemniaków
  • 5 porcji jajek

Woda z pod boczku wędzonego

  • 3 kulki ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe
  • 700 g wody
  • 250 g boczku wędzonego
  • 6
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Barszcz czerwony
  1. 1. Do Blokada naczynia miksującegowkładamy buraki pokrojone na kawałki , rozdrabniamy 10s/obr. 4

    2. Dodajemy wodę spod ugotowanego boczku wędzonego wraz z liściem laurowym i zielem angielskim, dolewamy zimnej wody, wrzucamy czosnek, koncentrat bulionu drobiowego, przyprawę uniwersalną, sól, pieprz, gotować 25min./100st.C/obr. 1

    3. Dodajemy ocet, cukier, śmietanę, gotujemy 5min./100st.C/obr. 1

    4. Zupę podować na gorąco z poszatkowanym koperkiem, ziemniakami i jajkiem.

    Smacznego

  2. Dodatki
  3. Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie aż do odpowiadającej nam twardości.

    Jajka gotujemy na twardo i kroimy je na ćwiartki.

  4. Woda spwrzucamy od boczku wędzonego
  5. Boczek gotujemy w wodzie wraz liściem laurowym i zielem angielskim ok. 20 min.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Zamiast octu można barszcz zakwasić kwasem buraczanym.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Polecam! Nawet mój 11-letni

    Zgłoszony przez mmailo na sierpnia 16, 2016 at 23:16.

    Polecam! Nawet mój 11-letni syn, który jest bardzo wybredny jeśli chodzi o zupy stwierdził że jest pyszny  Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze