3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Włoska zupa Solferino


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 1/2 średniej cebuli
  • 1 por (biała część)
  • 200 gramów Ziemniaków obranych
  • 25 gramów oliwy z oliwek
  • 25 gramów masła
  • 240 gramów groszku konserwowego, odsączonego z zalewy
  • 1000 gramów wody
  • 2 kostki bulion warzywny
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 zòltka
  • 100 gramów śmietany 18%
  • szczypta soli i pieprzu
  • 1 łyżka siekanej pietruszki
  • 6
    25min
    Czas całkowity 25min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

  1. Sycąca zupa o ciekawym i niezapomnianym smaku. Jej nazwa pochodzi od włoskiej miejscowości Solferino, połozonej na północy Włoch , w Lombardii.
    Można ją podać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.




     

  2. Obraćcebulę,przekroić na mniejsze kawałki.
    Umyćpor, odrzucićzieloneczęść ipokroić na mnijsze kawałki.
    Obierzziemniakii pokrójna mniejsze kawałki.
    Umieść wszystkieskładnikiw naczyniu miksującym, rozdrobnić 6-8 s./ obroty 4.

  3. Następnie dodać oliwę i masło,  połowę groszku konserwowego i dusić 7min./ Varoma/ obr.3

  4. Dodać wodę, kostki bulionowe i koncentrat pomidorowy, doprawić sola i pieprzem, gotować 15min/
    100° C/ obr.1

  5. Pod koniec gotowaia przez otwór w pokrywie dodać resztę groszku.

  6. W miseczce rostrzepać zółtka ze śmietaną i niewielką ilością zupy, nastepnie dodać masę do nasczynia miksującego , zagotować 3 min./100° C/Obroty wsteczne/ obr. 2

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Na talerzu posypać siekaną pietruszką, podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.



Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • super zupka,  własnie wpadłem

    Zgłoszony przez Bodek_B na kwietnia 6, 2016 at 22:01.

    super zupka,  własnie wpadłem na pomysł, by w przepisowni zamieścić klasyczną toskańską zupę " farro"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • zupa pyszna, zrobię jeszcze

    Zgłoszony przez Rrszarda na stycznia 7, 2016 at 21:30.

    zupa pyszna, zrobię jeszcze raz, ala z mniejszą ilością koncentratu.

    RYSZARDA

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :)smaczna zupka godna

    Zgłoszony przez julciakob na stycznia 31, 2015 at 13:00.

    tmrc_emoticons.)smaczna zupka godna polecenia innym mniam mniam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czy zupę się miksuje?

    Zgłoszony przez serduszkowa na lutego 27, 2014 at 14:18.

    Czy zupę się miksuje?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Potwierdzam- pychotka! :)  

    Zgłoszony przez krzesz65 na lipca 7, 2013 at 15:51.

    Potwierdzam- pychotka! tmrc_emoticons.)   Dzisiejszy, niedzielny, obiad dzięki tej zupie był wyjątkowy. <3  Jest całkiem gęsta, można spokojnie podawać bez grzanek.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zupkę zrobiłam przed chwila i

    Zgłoszony przez jajciucha na lipca 1, 2013 at 13:50.

    Zupkę zrobiłam przed chwila i muszę przyznać, że wyszła przepyszna! Dzieci zjadły ze zmakiem a ja "wylizałam" resztki z urzadzenia tmrc_emoticons.-)

    Zrobię ja jeszcze nie raz....

    " Trzymaj się z dala od ludzi, którzy tłamszą twoje marzenia. Mali ludzie zawsze to robią. Jednak, naprawdę wielcy sprawiają, że ty także możesz stać się wielki. "

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobra zupka! i

    Zgłoszony przez paulinek87 na czerwca 4, 2013 at 16:15.

    Bardzo dobra zupka! i naprawdę sycącatmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze