Tu jesteś:
4
Składniki
6 porcja/porcje/porcji
- 5 gałązek koperku, świeżego
- 200 g jogurtu naturalnego
- 200 g kwaśnej śmietany
- 1,5 łyżeczki soli
- pieprz, do smaku
- 1 łyżeczka cukru
- 20 g octu
- 100 g Rzodkiewek, czerwonych
- 400 g ogórków, obranych
- 8 gałązek pietruszki, świeżej, tylko liście
- 100 g buraków, ugotowanych, obranych
-
6
10min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki, rozdrobnić 15 s/obr. 5, następnie zmiksować30 s/obr. 10. Podawać na zimno.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Komentarze
OdpowiedzRewelacyjny😋Akurat dla mnie odpowiada w 100% bo...
Rewelacyjny😋Akurat dla mnie odpowiada w 100% bo jestem bardzo „octowa” ale jak ktoś nie lubi kwaskowatych potraw to lepiej dać 10g octu.Zarówno rozgrobniony jak i zmiksowany jest przepyszny😉
Smaczny - jak dla mnie za duo pietruszki i octu
Smaczny jak dla mnie za dużo pietruszki i octu
Bardzo sprytny i szybki
Bardzo sprytny i szybki przepis, zamiast śmietany dałam maślankę i kefir (pół na pół) oraz dałam też więcej buraczków. Wyszedł bardzo smaczny chłodnik, choć przyznam, że dodałam wcześniej przygotowaną obgotowaną papkę z buraczków i botwniki (przetartą w TM). Na pewno wypróbuję jeszcze ten oryginalny przepis bez gotowania. Dziękuję!
Przepyszny
Przepyszny
(Brak tematu)
Bardzo polecam, szczególnie z
Bardzo polecam, szczególnie z duuużą ilością zieleniny. Ja dodałem też garść rukoli, a zamiast buraczków - botwinkę. Wszyscy jesteśmy królikami.
Też jesteś bohaterem w swojej kuchni
Dobre, ale bez szału. Wedlug
Dobre, ale bez szału. Wedlug mnie zbyt duzo octu
Potwierdzam. Idealny i bardzo
Potwierdzam. Idealny i bardzo szybki w wykonaniu chłodnik. Zamiast śmietany dodałam podwójną porcję jogurtu naturalnego i nie miksowałam tylko poprzestałam na rozdrobnieniu składników. Goście byli zachwyceni i uznali go za przebój imprezy zwłaszcza w tak upalnym dniu jak wczoraj. Dzisiaj okazał się jeszce lepszy.
Idelne danie na upalne dni:)
Idelne danie na upalne dni Rzeczywiście wystarczy jedynie rozdrobnić.
Pychaaaaa....
GAga
Buraczki ugotowałam wczesniej
Buraczki ugotowałam wczesniej w TM, z dodatkiem bulionu warzywnego i po przesudzeniu dodałam razem z wywarem. Pominełam rzodkiewkę. Wyszedł boski!!!
nie przepadam za chłodnikami,
nie przepadam za chłodnikami, ale ten mnie zachwycił
najszybszy i najlepszy
najszybszy i najlepszy chlodnik jaki jadlam,polecam
Lepiej smakuje jeżeli zamiast
Lepiej smakuje jeżeli zamiast jogurtu doda się maślankę i nie należy miksować tylko rozdrobić. Składniki powinny być wyczówalne. Do pogryzienia. Zamiast octu dodałam trochę koncentratu buraczanego. Chłodnik uzyskał piękny buraczany kolor i smaczek.
Ja tylko rozdrobniłam,pycha
Ja tylko rozdrobniłam,pycha ,polecam
Jeśli coś Ci nie wychodzi użyj Thermomixa
Smakowo bardzo dobry ale ja
Smakowo bardzo dobry ale ja nie miksowałam bo chłodnik się je z kawałkami buraczków i innych warzywek.