3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Barszcz czerwony !!!


Wydrukuj:
4

Składniki

8 porcja/porcje/porcji

Barszcz czerwony

  • 3 łyżki majeranku
  • 3 listki laurowe
  • 2 kostki rosołowe grzybowe
  • 6 kulek ziela angielskiego
  • szczypta pieprzu/ czubek łyżki
  • 2 łyżeczki soli
  • 3 łyzki cukru
  • 3 łyżki octu
  • 5suszonych grzybków
  • 650 gr obranych buraczków
  • ząbki 3 ząbkiczosnku
  • 1500 gr wody
  • 6
    20min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1/ Wszystkie skladniki OPRÓCZ WODY wkładamy do naczynia miksującegoBlokada naczynia miksującego

    2/ Rozdrobnić składniki ,czas 5 sek obroty 5

    3/ Uzupełnić wodą (najlepiej gorącą)

    4/ Ustawić czas, 15 min, temperatura Varoma  obroty 2

    5/ Po ugotowaniu,odcedzić przez koszyczek Tm

    6/ W/g uznania, doprawić do smaku.

    BARSZCZ GOTOWY...tmrc_emoticons.)tmrc_emoticons.-)Smile Bardzo prosty w przygotowaniu. Doskonały dla początkujących użytkowników Thermomixa...tmrc_emoticons.)tmrc_emoticons.-)Smile

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bardzo dobry przepis.

    Zgłoszony przez gabiqudz na grudnia 23, 2023 at 18:24.

    Bardzo dobry przepis.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czy grzyby wczesniej moczymy?

    Zgłoszony przez Ivett na grudnia 22, 2023 at 21:45.

    Czy grzyby wczesniej moczymy?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Polecam przepyszny barszcz. Od 2 lat również na...

    Zgłoszony przez ewagp na marca 30, 2023 at 14:59.

    Polecam przepyszny barszcz. Od 2 lat również na Wigilię.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Genialnie wyszedł! Zrobiłam na święta i...

    Zgłoszony przez ania.t na lutego 17, 2023 at 13:23.

    Genialnie wyszedł! Zrobiłam na święta i WSZYSTKIM smakował! A mamy spore wymagania tmrc_emoticons.) dziękuję za super przepis

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Właśnie się robi i czekam na efekt, oczywiście...

    Zgłoszony przez mama_majka na listopada 23, 2022 at 14:55.

    Właśnie się robi i czekam na efekt, oczywiście zrobiłam nie tak jak powinnam 🙈 Nie zmiksowalam tylko dałam odrazu wodę i gotuje, buraki pokroiłam na małe kawałki wiec mam nadzieje, ze się ugotują przez ten czas. Zobaczymy co z tego wyjdzie 😁😁 Edit: Po 15 minutach buraczki niestety jeszcze się nie ugotowały a Ja dałam pół wody i pół soku z buraków na barszcz (od babci). Przelałam do garnka, wybrałam buraki i zmiksowalam w TM, dałam je znów do wywaru z resztą i będzie się wolno gotować, poza tym przepis petarda ! Polecam 🤗Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Barszczyk smaczny. Ja zamiast cukru dałam miód,...

    Zgłoszony przez Karaola na kwietnia 7, 2022 at 21:56.

    Barszczyk smaczny. Ja zamiast cukru dałam miód, a zamiast octu - sok z cytryny i dodałam jeszcze trochę oregano.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • anneetta17: trzeba później barszcz kiszony...

    Zgłoszony przez Agaasa na grudnia 24, 2021 at 08:40.

    anneetta17: trzeba później barszcz kiszony dodać i petarda

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Prosty przepis, a barszcz bardzo smaczny. Kiedyś...

    Zgłoszony przez Eludek na stycznia 18, 2021 at 17:09.

    Prosty przepis, a barszcz bardzo smaczny. Kiedyś gotowałam od święta, teraz, dzięki temu przepisowi, cieszę się smakiem barszczyku kilka razy w miesiącu Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja niestety trochę się zawiodłam. Robiłam go...

    Zgłoszony przez anneetta17 na stycznia 8, 2021 at 20:53.

    Ja niestety trochę się zawiodłam. Robiłam go dwa razy żeby dać mu szansę. Jak dla mnie czegoś mu zdecydowanie brakuje

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bomba! Super łatwy i przepyszny! Dziekuje

    Zgłoszony przez CzasNaPowazneGotowanie na grudnia 24, 2020 at 19:54.

    Bomba! Super łatwy i przepyszny! Dziekuje

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobry. Jako,że w mojej kuchni nic się nie...

    Zgłoszony przez EdytaaW na listopada 8, 2020 at 20:14.

    Bardzo dobry. Jako,że w mojej kuchni nic się nie marnuje buraki zostały w zupie. Dogotowałam ziemniaki. Wszystkim bardzo smakowałoSmile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • dziś zrobilam jeszcze raz , ale wlałam wodę...

    Zgłoszony przez Lamka na sierpnia 22, 2020 at 19:43.

    dziś zrobilam jeszcze raz , ale wlałam wodę gotującą i nastawiłam na 90 stopni, aby miały piękny czysty kolor i na 40 minut.

    Lamka

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • m.magda91: na drugi dzień był duzo lepszy w moim...

    Zgłoszony przez Lamka na sierpnia 22, 2020 at 19:38.

    m.magda91: na drugi dzień był duzo lepszy w moim przypadku i podgrzewam do 80stopni

    Lamka

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • chyba mam kaprawe ręce, 15 min Varoma.... przez...

    Zgłoszony przez Lamka na sierpnia 19, 2020 at 17:04.

    chyba mam kaprawe ręce, 15 min Varoma.... przez ten czas doszło do 85 stopni, po 20 nie było nawet 100 stopni , to jak z tymi 15 min?

    Lamka

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • tyle zachwytów , więc też go wypróbuje. ...

    Zgłoszony przez Lamka na sierpnia 18, 2020 at 20:57.

    tyle zachwytów , więc też go wypróbuje.
    zastanawia mnie ta Varoma, bo przecież barszcz zmienia smak i kolor po zagotowaniu.

    Lamka

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wracam do niego bardzo często. My akurat jemy ze...

    Zgłoszony przez Olka Fasolka na czerwca 18, 2020 at 15:49.

    Wracam do niego bardzo często. My akurat jemy ze "śmieciami" buraczkowymi tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam serdecznie,...

    Zgłoszony przez m.magda91 na maja 27, 2020 at 14:30.

    Witam serdecznie,

    planuje zrobic ten barszczyk na ważną uroczystość rodzinną.
    W związku z tym mam kilka pytań, będę bardzo wdzięczna za odpowiedź.

    1. Czy podana ilość wystarczy dla 9 osób(zakładajac że każdy zje około około 220 ml zupy- mały talerz)?
    Czy powinnam jednak zwiększyć ilości podane w przepisie?
    2. Posiadam TM5 czy powinnam w związku z tym zmodyfikować przepis?
    3. Czy barszcz najlepiej smakuje swieżo po ugotowaniu, czy lepszy jest odgrzany następnego dnia?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Barszczyk wyszedł rewelacynie

    Zgłoszony przez Irkapolka na maja 9, 2020 at 15:21.

    Barszczyk wyszedł rewelacynie tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelacja😀 odkąd go zrobiłam Krakus poszedł...

    Zgłoszony przez IzabelaJS na grudnia 29, 2019 at 22:06.

    Rewelacja😀 odkąd go zrobiłam Krakus poszedł w odstawkę😉 pyszny, esencjonalny i szybko się robi.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • To jest wspaniały barszcz gotuję go już ok 6...

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na grudnia 23, 2019 at 11:24.

    To jest wspaniały barszcz gotuję go już ok 6 lat i nie tylko na święta Love Szczerze polecam Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Hmm... Robiłam barszcz ściśle według przepisu...

    Zgłoszony przez Agary na listopada 8, 2019 at 14:07.

    Hmm... Robiłam barszcz ściśle według przepisu i nie zachwycił mnie szczególnie, niestety. Nie jest zły, ale jadałam zdecydowanie lepsze zupy tego rodzaju. Pórbowałam go mocniej przyprawić, ale szału nie ma.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobry. Zostawiłam z "fusami", przelozylam...

    Zgłoszony przez szarasia na października 22, 2019 at 16:15.

    Bardzo dobry. Zostawiłam z "fusami", przelozylam do garnka, dokroilam ziemniaczkow i dogotowalam i miałam cudowną zupę. Wersję na barszcz klarowny na pewno wykorzystam na święta.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Moj ulubiony przepis na barszcz czerwony. Nie wiem...

    Zgłoszony przez Jazzwomen39 na października 8, 2019 at 14:20.

    Moj ulubiony przepis na barszcz czerwony. Nie wiem jak mogłam funkcjonować bez niego 😉

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mój ulubiony przepis na barszcz... ...

    Zgłoszony przez Jazzwomen39 na września 28, 2019 at 17:05.

    Mój ulubiony przepis na barszcz...
    Wychodzi idealnie.
    Robie go na okrągło.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super przepis 😊

    Zgłoszony przez gosiacom na marca 1, 2019 at 11:06.

    Super przepis 😊

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Najlepszy barszcz jaki próbowałam. Na wigilii...

    Zgłoszony przez antek283 na lutego 9, 2019 at 18:25.

    Najlepszy barszcz jaki próbowałam. Na wigilii wszystkim smakował

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Suuuuuper.

    Zgłoszony przez paki na stycznia 12, 2019 at 22:24.

    Suuuuuper.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super przepis, łatwy i pyszny barszczyk.

    Zgłoszony przez martuskam na grudnia 23, 2018 at 15:21.

    Super przepis, łatwy i pyszny barszczyk.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Barszczyk rewelacja, szybki, pyszny - polecam

    Zgłoszony przez aska_1vip na grudnia 15, 2018 at 11:58.

    Barszczyk rewelacja, szybki, pyszny - polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Barszczyk super nie wiem jedynie co poszlo nie tak...

    Zgłoszony przez tola21 na grudnia 7, 2018 at 10:28.

    Barszczyk super nie wiem jedynie co poszlo nie tak z iloscia bo skladniki odwarzone byly a barszcz mi bulgotal tak mocno ze prawie wyskakiwal mi poza urzadzenie a mam tm31tmrc_emoticons.) musialam odlac pol kubka i bylo super

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszny

    Zgłoszony przez Agnieszka3010 na października 20, 2018 at 15:05.

    PysznySmile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jest super właśnie dzisiaj zrobiłam pyszny ;*

    Zgłoszony przez Agmal8 na sierpnia 13, 2018 at 19:30.

    Jest supertmrc_emoticons.) właśnie dzisiaj zrobiłamtmrc_emoticons.;) pyszny ;*

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super przepis! Szybko i smacznie!

    Zgłoszony przez Cecylia1955 na czerwca 17, 2018 at 14:11.

    Super przepis! Szybko i smacznie!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszny! I jak szybko sie robi!

    Zgłoszony przez henrietta na marca 15, 2018 at 09:09.

    Pyszny! I jak szybko sie robi!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Barszczyk bardzo smaczny. Wędruje do mojej...

    Zgłoszony przez ANDY4444 na marca 6, 2018 at 11:33.

    Barszczyk bardzo smaczny. Wędruje do mojej kolekcji Smile. Dziękuję i polecam.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • PaniKatarzyna: varoma to 120 stopni

    Zgłoszony przez Laurka na lutego 1, 2018 at 12:01.

    PaniKatarzyna: varoma to 120 stopni Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Właśnie ugotowałam.....przepyszny i szybki...

    Zgłoszony przez Laurka na stycznia 31, 2018 at 15:45.

    Właśnie ugotowałam.....przepyszny i szybki barszczyk. Dodaję do kolekcji. A buraczki, które zostały zamrożę i wykorzystam później do zasmażenia....i nic się nie zmarnuje😀

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Barszcz smakowo rzeczywiście bardzo dobry. Szkoda...

    Zgłoszony przez przyjaciółka Eli na stycznia 25, 2018 at 13:56.

    Barszcz smakowo rzeczywiście bardzo dobry. Szkoda tylko,że tak dużo się z niego marnuje - gotując tradycyjnie wykorzystuję również buraczki, a tu wszystko poszło na kompost.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Barszcz królował na wigilijnym stole. Po małych...

    Zgłoszony przez m.juszczyk na stycznia 22, 2018 at 13:44.

    Barszcz królował na wigilijnym stole. Po małych modyfikacjach z ilością cukru wyszedł przepyszny tmrc_emoticons.)
    Na pewno będzie u nas gościł nie tylko na święta.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Po prostu mega!!!! Zachwycił w Wigilię całą...

    Zgłoszony przez moniczka353 na stycznia 18, 2018 at 16:36.

    Po prostu mega!!!! Zachwycił w Wigilię całą rodzinkę.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • aknowi:w przepisie obroty 5...

    Zgłoszony przez Sylwia2486 na stycznia 15, 2018 at 11:38.

    aknowi:w przepisie obroty 5 😊punkt.3😊poprostu wlej trochę mniej wody i tyle.To tylko różnica 200ml między jednym a drugim tm😊pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rozdrobnić składniki 5 sek/ obr 5. Pozdrawiam

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na stycznia 10, 2018 at 14:33.

    Rozdrobnić składniki 5 sek/ obr 5. PozdrawiamSmile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam. Jak przelicza się obroty z tm31 na tm5?...

    Zgłoszony przez aknowi na stycznia 10, 2018 at 10:18.

    Witam. Jak przelicza się obroty z tm31 na tm5? Jeśli w przepisie są obroty 53 to jakie muszę użyć w tm5? Pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pychota!...

    Zgłoszony przez mariposita na stycznia 5, 2018 at 15:14.

    Pychota!
    Ja robie bez kostek rosolowych i grzbow...jesli mam dolewam rosolu a na koniec dolewam troche magi do odcedzonego, jeszcze goracego wrzucam rozgnieciony nozem zabek czosnku i pare lodyg zielonej pietruszki.
    Ocet tez dodaje na koncu (nastepnym razem zamiast octu dodam zakwasu)
    Dodalam 2 lyzki cukru i 2.5 octu
    Po przecedzeniu do burakow dolewam jeszcze wody do ich przykrycia i gotuje jeszcze ok 10 min(barszczyku jest jeszcze wiecej a jest jescze w nich esensja i, nie zaburzy to smaku barszczu)
    Barszcz ekspresowy i pyszny! Wlasnie serwuje z uszkami z mieskiem 👍

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszny rewelacyjny barszczyk polecam

    Zgłoszony przez alicja70 na stycznia 3, 2018 at 19:34.

    Pyszny rewelacyjny barszczyk polecamLove

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ten przepis to jest poprostu obłęd!no...

    Zgłoszony przez Sylwia2486 na stycznia 1, 2018 at 22:32.

    ten przepis to jest poprostu obłęd!no reeeewelacyjny barszcz!!!!!!!!!wszyscy byli w szoku na wigili ,ze nie na wędzonce!nie no -brak slow-taka pyszna!!!!!!! ja robilam z 6kg burakow i wszystko poszlo!!!och,gratuluje przepisutmrc_emoticons.;)))))))

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czy ktoś może mi powiedzieć ile stopni to...

    Zgłoszony przez PaniKatarzyna na grudnia 30, 2017 at 13:03.

    Czy ktoś może mi powiedzieć ile stopni to Varoma? Mam inny model i temp od 37 stopni do 120 stopni a chciałabym zrobić ten barszczyk tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuję mój mąż coraz bardziej przekonuje...

    Zgłoszony przez o.nowok na grudnia 30, 2017 at 09:37.

    Dziękuję tmrc_emoticons.) mój mąż coraz bardziej przekonuje się do tego "diabelskiego" sprzętu tmrc_emoticons.) barszcz na wigilię zachwycił wszystkich tmrc_emoticons.) zmniejszyłam tylko ilość cukru do 2 łyżek i robiłam 2 porcje -jak dla mnie rewelacja tmrc_emoticons.) sama też zrobiłam wcześniej kostkę grzybową!!!-barszcz pyszny -polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis przetestowany, godny polecenia dziękuję...

    Zgłoszony przez nowitzka33 na grudnia 27, 2017 at 10:15.

    Przepis przetestowany, godny polecenia tmrc_emoticons.) dziękuję za szybki i smaczny przepis, pozdrawiam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Byłam sceptycznie nastawiona do tego przepisu -...

    Zgłoszony przez Pusia2014 na grudnia 16, 2017 at 01:03.

    Byłam sceptycznie nastawiona do tego przepisu - dla mnie barszczyk to wywar, na mięsie, włoszczyźnie, bądź samych warzywach, długo gotowany (na wigilię w wielkim garze, do popijania przez całe święta). Ale po przeczytaniu tych zachwytów, musiałam spróbować. Moja opinia jest taka - robotę robi duża ilość buraków, dlatego taki esencjonalny jest, kostek grzybowych nie użyłam, dodałam namoczone grzybki wraz z wodą z moczenia. Doprawiłam jak w przepisie a potem już po swojemu dodawałam to, czego mi brakowało.
    Wyszedł dobry barszcz. Gotowałam trochę dłużej niż 15 min, za każdym razem jak dodałam np.cukru czy octu to wstawiałam na kilka minut.
    Jak dla mnie na Wigilię to za mała ilość, ale jak macie użyć proszku czy kartonu to zdecydowanie polecam jako alternatywę. Wesołych Świąt!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •