Tu jesteś:
4
Składniki
5 słoik/słoiki/słoików
Salsa
- 1 cebula duza
- 2 ząbki czosnku
- 1 papryczka chilli
- 10 g oliwy
- 700 g pomidorów Lima, pokrojonych
- 1 papryka czerwona
- 1 papryka żółta
- 3 łyżki octu z czerwonego wina
- 2-3 łyżki cukru
- 1 łyżeczki oregano, suszone
- 2 łyżeczki kminu rzymskiego
- 1 łyżeczki słodkiej papryki
- 1 łyżeczki soli
- szczypty pieprzu
- 1 puszki ananasów
-
6
1h 0min
Czas całkowity 1h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
- 1. Pomidory obieramy ze skórki i kroimy na pół, paprykę kroimy w paseczki.
2. Cebulę, czosnek i papryczkę chilli miksujemy 15s./obr.5 , dodajemy oliwe i dusimy 5min./Varoma/obr.1
3. Dodajemy pomidory, papryke, ocet i cukier gotujemy 30min./100*/obr. wsteczne 1
4. Dodajemy przyprawy i pokrojonego w kostkę ananasa, gotujemy 10min./100*/obr. wsteczne 1
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Gorącą salsę można przełożyć do wyparzonych słoików i odwrócić do góry dnem na min 10 min. i przechować na zimę. Smakuje praktycznie do wszystkiego, bardzo dobra z dodatkiem podsmażonej piersi z kurczaka i ryżem.
Przepis (odrobinę przeze mnie zmodyfikowany) pochodzi ze strony www.thermoprzepisy.pl
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz