Tu jesteś:
4
Składniki
1 porcja/porcje/porcji
- 1 kg pomidorów
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki cukru
-
6
-
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
Wszystkie składniki włożyć do naczynia miksującego.
Miksujemy 1min/obr10. Gotujemy 10 min/100stopni/obr.2 z motylkiem. Później 5 min/Varoma/"Obroty wsteczne" /obr1. Po ugotowaniu ściągamy motylek i miksujemy 1 min/obr10. Przelewamy do wyparzonych słoiczków(butelek).
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
sos nadaje się zarówno do zupy pomidorowej, sos do spaghetti, podkład pod pizze
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzdodałam lubczyk
dodałam lubczyk
Lamka
Rzeczywiście łatwy i szybki przepis. Ja użyłam...
Rzeczywiście łatwy i szybki przepis. Ja użyłam pomidorków koktajlowych, bo te mi się najbardziej udały i w związku z tym nie jesteśmy w stanie ich wszystkich przejeść na bieżąco. W zimie bądą jak znalazł
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Marta
Mój blog kulinarny (nieuwzględniający ), dawno nieaktualizowany: http://poprostupyszne.blogspot.com/
Przecier bardzo dobry. POLECAM i dziekuję
Przecier bardzo dobry. POLECAM i dziekuję
Bardzo szybko się robi. Dodałam czosnek....
Bardzo szybko się robi. Dodałam czosnek. polecam!!!
Robie drugi rok :)bardzo
Robie drugi rok bardzo dobry
Przecier świetny i
Przecier świetny i błyskawicznie się robi
trzeba pasteryzować czy tak
trzeba pasteryzować czy tak już jest ok i można trzymać po za lodówką?
Przecier bardzo dobry.
Przecier bardzo dobry. Gęsty. Szybki w przygotowaniu.
Bardzo dobry Jak dałam
Bardzo dobry Jak dałam mężowi spróbować, to stwierdził, że "za..bisty"
Nie obieram pomidorów, choc
Nie obieram pomidorów, choc wiem, ze niektórzy to robia. Cukier mozna śmiało pominąć
Z sola i cukrem bym nie
Z sola i cukrem bym nie przesadzała - przecier ma być baza do zup, makaronów i innych dań. Dodatkowa porcja soli może zepsuć przepis. Pozdrawiam .
Ja nie odbierałam pomidorow -
Ja nie odbierałam pomidorow - nie ma takiej potrzeby. Wszystko się mieli na gładko. Wystarczy podwoić czas.
Ja nie odbierałam pomidorow -
Ja nie odbierałam pomidorow - nie ma takiej potrzeby. Z sola i cukrem bym nie przesadzała - przecier ma być baza do zup, makaronów i innych dań. Dodatkowa porcja soli może zepsuć przepis. Pozdrawiam .
Czy pomidory obiera się ze
Czy pomidory obiera się ze skórki?
czy mozna zrobic bez cukru?
czy mozna zrobic bez cukru?
bardzo się cieszę, że tak
bardzo się cieszę, że tak podpasował można dodać jeszcze bazylie
Mój ulubiony. Szybki i
Mój ulubiony. Szybki i smaczny. Nie zamienię na inny
Bardzo dobry przecier :)
Bardzo dobry przecier polecam
Przecier bardzo dobry, ja
Przecier bardzo dobry, ja tylko dodałam więcej cukru i soli do smaku.
bardzo mi miło, polecam
bardzo mi miło, polecam również ajvar z innego mojego przepisu, idealny do sosów, kanapek, spaghetti, mięs
http://www.przepisownia.pl/sosydipypasty-przepisy/sos-paprykowy-ajvar/476277
Super przepis.....bardzo
Super przepis.....bardzo szybki......bardzo pyszny