3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

przecier pomidorowy


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

  • 1 kg pomidorów
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • 6
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki włożyć do naczynia miksującego.

    Miksujemy 1min/obr10. Gotujemy 10 min/100stopni/obr.2 z motylkiem. Później 5 min/Varoma/Obroty wsteczne/obr1. Po ugotowaniu ściągamy motylek i miksujemy 1 min/obr10. Przelewamy do wyparzonych słoiczków(butelek).

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

sos nadaje się zarówno do zupy pomidorowej, sos do spaghetti, podkład pod pizze


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • dodałam lubczyk

    Zgłoszony przez Lamka na sierpnia 22, 2018 at 22:20.

    dodałam lubczyk

    Lamka

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rzeczywiście łatwy i szybki przepis. Ja użyłam...

    Zgłoszony przez pariscope na sierpnia 22, 2018 at 17:31.

    Rzeczywiście łatwy i szybki przepis. Ja użyłam pomidorków koktajlowych, bo te mi się najbardziej udały i w związku z tym nie jesteśmy w stanie ich wszystkich przejeść na bieżąco. W zimie bądą jak znalazł tmrc_emoticons.)

    -------------------------------------------------------------------------------------------------


    Marta


    Mój blog kulinarny (nieuwzględniający Mixingbowl closed ), dawno nieaktualizowany: http://poprostupyszne.blogspot.com/

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przecier bardzo dobry. POLECAM i dziekuję

    Zgłoszony przez asia228 na sierpnia 27, 2017 at 00:24.

    Przecier bardzo dobry. POLECAM i dziekuję tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo szybko się robi. Dodałam czosnek....

    Zgłoszony przez Agnieszeczka na sierpnia 14, 2017 at 21:20.

    Bardzo szybko się robi. Dodałam czosnek. polecam!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Robie drugi rok :)bardzo

    Zgłoszony przez efunia79 na października 4, 2016 at 18:54.

    Robie drugi rok tmrc_emoticons.)bardzo dobry

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przecier świetny i

    Zgłoszony przez milford na września 2, 2016 at 20:04.

    Przecier świetny i błyskawicznie się robitmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • trzeba pasteryzować czy tak

    Zgłoszony przez Fifa na sierpnia 31, 2016 at 12:43.

    trzeba pasteryzować czy tak już jest ok i można trzymać po za lodówką?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przecier bardzo  dobry.

    Zgłoszony przez Julinka1 na sierpnia 31, 2016 at 11:44.

    Przecier bardzo  dobry. Gęsty. Szybki w przygotowaniu.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobry Jak dałam

    Zgłoszony przez karolinar85 na sierpnia 26, 2016 at 23:14.

    Bardzo dobry tmrc_emoticons.) Jak dałam mężowi spróbować, to stwierdził, że "za..bisty" tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Nie obieram pomidorów, choc

    Zgłoszony przez eliwona na sierpnia 21, 2016 at 22:01.

    Nie obieram pomidorów, choc wiem, ze niektórzy to robia. Cukier mozna śmiało pominąć tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Z sola i cukrem bym nie

    Zgłoszony przez wikaG na sierpnia 21, 2016 at 08:05.

    Z sola i cukrem bym nie przesadzała - przecier ma być baza do zup, makaronów i innych dań. Dodatkowa porcja soli może zepsuć przepis. Pozdrawiam . 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja nie odbierałam pomidorow -

    Zgłoszony przez wikaG na sierpnia 21, 2016 at 08:04.

    Ja nie odbierałam pomidorow - nie ma takiej potrzeby. Wszystko się mieli na gładko. Wystarczy podwoić czas. 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja nie odbierałam pomidorow -

    Zgłoszony przez wikaG na sierpnia 21, 2016 at 08:03.

    Ja nie odbierałam pomidorow - nie ma takiej potrzeby. Z sola i cukrem bym nie przesadzała - przecier ma być baza do zup, makaronów i innych dań. Dodatkowa porcja soli może zepsuć przepis. Pozdrawiam . 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czy pomidory obiera się ze

    Zgłoszony przez SANDRA76 na sierpnia 4, 2016 at 08:07.

    Czy pomidory obiera się ze skórki?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • czy mozna zrobic bez cukru?

    Zgłoszony przez susin na lipca 28, 2016 at 20:01.

    czy mozna zrobic bez cukru?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • bardzo się cieszę, że tak

    Zgłoszony przez eliwona na czerwca 30, 2016 at 13:54.

    bardzo się cieszę, że tak podpasował tmrc_emoticons.) można dodać jeszcze bazylie

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mój ulubiony. Szybki i

    Zgłoszony przez Leonek2013 na czerwca 29, 2016 at 23:13.

    Mój ulubiony. Szybki i smaczny. Nie zamienię na inny  Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobry przecier :) 

    Zgłoszony przez efunia79 na sierpnia 28, 2015 at 10:50.

    Bardzo dobry przecier tmrc_emoticons.)  polecam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przecier bardzo dobry, ja

    Zgłoszony przez Rybka 13 na sierpnia 27, 2015 at 08:12.

    Przecier bardzo dobry, ja tylko dodałam więcej cukru i soli do smaku.

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • bardzo mi miło, polecam

    Zgłoszony przez eliwona na sierpnia 17, 2015 at 12:04.

    bardzo mi miło, polecam również ajvar z innego mojego przepisu, idealny do sosów, kanapek, spaghetti, mięs

    http://www.przepisownia.pl/sosydipypasty-przepisy/sos-paprykowy-ajvar/476277

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super przepis.....bardzo

    Zgłoszony przez MonikaMMM na sierpnia 16, 2015 at 21:04.

    Super przepis.....bardzo szybki......bardzo pyszny tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze