Tu jesteś:
4
Składniki
20 porcja/porcje/porcji
- 1 - 2 ząbki czosnku
- 80 g czerwonej papryki, pokrojonej na kawałki
- 80 g Żółtej papryki, pokrojonej na kawałki
- 100 g ogórków, bez nasion, pokrojonych na kawałki
- 400 g serka śmietankowego, pełnotłustego lub niskotłuszczowego
- 0,25 łyżeczki curry
- 0,5 łyżeczki papryki ostrej
- 0,5 łyżeczki soli
- 0,25 łyżeczki pieprzu
-
6
10min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć czosnek, rozdrobnić5 s/obr. 5.
- Dodać paprykę i ogórka, rozdrobnić 5s/obr.5. Włożyć koszyczek, przytrzymać go kopystką i odlać wodę. Wyjąć koszyczek.
- Do naczynia miksującego dodać serek śmietankowy i przyprawy, wymieszać 10-15s/obr.2. Przełożyć do miseczki za pomocą kopystki, przykryć, przed podaniem włożyć do lodówki.
- Do naczynia miksującego włożyć czosnek, rozdrobnić5 s/obr. 5.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Komentarze
Odpowiedzlunaris: Raczej chodzi o Bielucha lub...
lunaris: Raczej chodzi o Bielucha lub Philadelphię
Jestem fatalną kucharką. Serek śmietankowy...
Jestem fatalną kucharką. Serek śmietankowy topiony tak?
pasta jest extra - pyszna!
pasta jest extra - pyszna! zagości w ulubionych użyłam tylko czerwonej papryki i miałam resztkę curry... ale już nigdy nie kupię gotowego serka białego z dodatkami!
Magi masz rację przepis można
Magi masz rację przepis można modyfikować ja robiłam bez papryki, ale z jajkami ugotowanymi na twardo,bazą jest serek topiony Pozdrawiam
Bardzo dobra pasta do chleba,
Bardzo dobra pasta do chleba, polecam i można ją dowolnie modyfikować
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję