3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

PASTA Z FASOLI


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

PASTA

  • 1/2 szklanki uprażonych ziaren słonecznika
  • sól kamienna lub himalajska do smaku
  • domowe ogórki kiszone
  • koperek (u mnie ogrodowy z zamrażarki)
  • opcjonalnie prażony sezam do posypania
  • 1 szklanka ugotowanej fasoli, (lub fasola z puszki, odsączona)
5

Przygotowanie

  1. 1. Fasolę (ok. 120g) moczymy na noc, rano wylewamy wodę. Gotujemy fasolę w niewielkiej ilości wody, aż będzie miękka.

    2. Do naczynia miksującego włożyć fasolę i uprażony słonecznik, wszystko zmiksować na gładką masę przy pomocy kopystki 10s/obr.10, masę zgarnąć na dno naczynia miksującego i powtórzyć czynność jeszcze 2 - 3 razy. Aby pasta była bardziej gładka można  dodać niewielką ilość wody z ugotowanej fasoli (ok.20g), aż do uzyskania gładkiej masy.

    3. masę doprawić solą

    4. smarować chleb lub pieczywo chrupkie (np. jaglane z przepisu

    //www.przepisownia.pl/chleby-bu%C5%82ki-przepisy/jaglane-pieczywo-chrupkie-na-zakwasie/501740

    5. podawać z ogórkiem kiszonym, natką pietruszki lub koperkiem, posypać uprażonym sezamem

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Zamiast prażonych ziaren słonecznika można dodać w tej samej ilości prażone migdały bez skórki


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bardzo dobra, dodatek uprażonych nasion...

    Zgłoszony przez daglo na marca 17, 2018 at 21:02.

    Bardzo dobra, dodatek uprażonych nasion słonecznika nadaje paście smaczek prawdziwego smalcu. Cały smak rozwija się dopiero na drugi dzień, kiedy pasta jest schłodzona. Koniecznie z ogórkiem kwaszonym na kanapce, Polecam!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze