Składniki
0 porcja/porcje/porcji
PASTA
- 1/2 szklanki uprażonych ziaren słonecznika
- sól kamienna lub himalajska do smaku
- domowe ogórki kiszone
- koperek (u mnie ogrodowy z zamrażarki)
- opcjonalnie prażony sezam do posypania
- 1 szklanka ugotowanej fasoli, (lub fasola z puszki, odsączona)
-
6
-
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9Jedzenie na wynos Przepis dla dużej rodziny Przepis dla 2 osób Przepis dla studenta Przepis dla starszych osób Przyjęcie Bufet Wakacje Urodziny dziecka Piknik Grill Dzieci w kuchni Gotowanie na co dzień Przystawka Starter Dodatek Śniadanie Drugie śniadanie Podwieczorek Kolacja Kolacja Przekąska Wegetariańska Przepis dla dzieci Bez nabiału Bez jajek Bez alkoholu Bez glutenu Bez laktozy Łatwe Naturalne Niedrogie Pasta/dżem
Przygotowanie
1. Fasolę (ok. 120g) moczymy na noc, rano wylewamy wodę. Gotujemy fasolę w niewielkiej ilości wody, aż będzie miękka.
2. Do naczynia miksującego włożyć fasolę i uprażony słonecznik, wszystko zmiksować na gładką masę przy pomocy kopystki 10s/obr.10, masę zgarnąć na dno naczynia miksującego i powtórzyć czynność jeszcze 2 - 3 razy. Aby pasta była bardziej gładka można dodać niewielką ilość wody z ugotowanej fasoli (ok.20g), aż do uzyskania gładkiej masy.
3. masę doprawić solą
4. smarować chleb lub pieczywo chrupkie (np. jaglane z przepisu
//www.przepisownia.pl/chleby-bu%C5%82ki-przepisy/jaglane-pieczywo-chrupkie-na-zakwasie/501740
5. podawać z ogórkiem kiszonym, natką pietruszki lub koperkiem, posypać uprażonym sezamem
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Zamiast prażonych ziaren słonecznika można dodać w tej samej ilości prażone migdały bez skórki
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzBardzo dobra, dodatek uprażonych nasion...
Bardzo dobra, dodatek uprażonych nasion słonecznika nadaje paście smaczek prawdziwego smalcu. Cały smak rozwija się dopiero na drugi dzień, kiedy pasta jest schłodzona. Koniecznie z ogórkiem kwaszonym na kanapce, Polecam!