3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

pasta z czarnej fasoli (wegańska)


Wydrukuj:
4

Składniki

8 porcja/porcje/porcji

p a s t a

  • 1 Czerwona cebula
  • 1 puszka czarnej fasoli
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka ostrej papryki, chilli
  • sok z połówki limonki
  • mały pęczek kolendry, (listki)
  • 40 g oliwy lub oleju
  • szczypta soli
  • 6
    4min
    Czas całkowity 4min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. 1. przekrojoną cebulę i czosnek wrzucić do naczynia, rozdrobnić 3sek/obr.8

    2. kopystką zgarnąć wszystko na dno naczynia, dodać oliwę, dusić 3min/varoma/obr.1

    3. dodać odsączoną fasolę, sok oraz przyprawy, zblendować 20sek/obr.6

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

fasolę z puszki można zastąpić 1/2 szklanki suchej, czarnej fasoli, namoczonej przez noc i ugotowanej do miękkości

świeże listki kolendry można zastąpić utartymi w możdzierzu ziarenkami kolendry (1 łyżeczka)

pasta idealnie nadaje się do wszelkiego rodzaju pieczywa 

pastę przechwywać w szklanym słoiczku, w lodówce, do tygodnia

 

smacznego tmrc_emoticons.)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Zrobiłam z czerwonej fasoli.

    Zgłoszony przez czamataja na lutego 8, 2016 at 15:20.

    Zrobiłam z czerwonej fasoli. Bardzo smaczne, ale wyraźnie czuć cebulę. Następnym razem dodam więcej fasoli bądź ograniczę cebulę, żeby przeważała jednak fasola.

    Polecam! Dobra alternatywa serków kanapkowych  tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze