3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pasta kanapkowa z gotowanej wołowiny


Wydrukuj:
4

Składniki

10 porcja/porcje/porcji

  • 1 szczypty soli
  • 1 szczypty pieprzu mielonego
  • 1 czubate łyżeczki musztardy, ulubionej
  • 40-50 g majonezu
  • 50 g cebuli
  • 200 g kawałek wołowiny, bez ścięgien, ugotowanej (np. podczas przygotowywania rosołu z przepisu agulinka)
  • 6
    1min
    Czas całkowity 1min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Świetna opcja na wykorzystanie ugotowanego wcześniej do rosołu mięsa wołowego :)
  1. W naczyniu umieszczamy przekrojoną na pół cebulę, wołowinę pokrojoną na kawałki, pozbawioną ścięgien, błonek, itp. (można też dodać troche mięsa z kurczaka), majonez, musztardę i przyprawy - 40s/ obr. 5 (wydłużyć czas jeśli konsystencja nie bedzie "paściana"). Idealna na kanapki. 

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Najlepiej smakuje zaraz po przygotowaniu tmrc_emoticons.)

Wykorzystuję wołowinę ugotowaną z przepisu: //www.przepisownia.pl/przepisy/ros%C3%B3%C5%82/463869

 


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Pyszna pasta i fajny pomysl na wykorzystanie...

    Zgłoszony przez agnies81 na lutego 3, 2017 at 20:02.

    Pyszna pasta i fajny pomysl na wykorzystanie gotowanego miesa. Szybki 'pasztet'!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne! Polecam! Szczegolnie

    Zgłoszony przez a-n-n-a na lutego 3, 2016 at 19:09.

    Pyszne! Polecam! Szczegolnie z ogorkiem kiszonym!tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • W ten sam sposób można

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na listopada 6, 2015 at 05:48.

    W ten sam sposób można wykorzystać każdy rodzaj gotowanego mięsa tmrc_emoticons.;)  . Polecam

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo fajny przepis.Zrobiłam

    Zgłoszony przez mamercik na listopada 5, 2015 at 23:57.

    Bardzo fajny przepis.Zrobiłam z samego kurczaka.Pasta wyszła wyśmienita.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze