Składniki
16 porcja/porcje/porcji
Pasta
- 250-300 g serka naturalnego Almette lub Philadelphia, [może być tańszy zamiennik]
- 2 porcje papryczek chili, [ja użyłam papryczek w zalewie, w słoiczku - dodajemy 2 szt.]
- 120-140 g czerwonej papryki marynowanej
-
6
1min
Czas całkowity 1minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
1. Do naczynia miksującego dodajemy czerowną paprykę i papryczki chili. Miksujemy przez ok. 5-7 sek. / obr. 4. Jeśli chcemy mniejsze kawałki - dodatkowow przez niecałą sekundę miksujmy na obr. 8.
2. Pzekładamy do miseczki i dodajemy serek. Mieszamy (w misce, nie w Thermomixie). GOTOWE
Błyskawiczna pasta do kanapek z papryki marynowanej i chili
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Można wymieszać całość w Thermomixie, jednak wtedy sporo gotowej pasty zostaje na ściankach i pomiędzy nożami. Ja wolę wymieszać w miseczce
Można część papryki zamienić na pomidora. Taki serek paprykowo-pomidorowy również jest pyszny!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz