Składniki
1500 g
Mus z renet
- 80 g cukru, kryształu
- 1500 g jabłka 'szara reneta'
- 1 łyżeczek cynamonu mielonego
- 100 g wody, z kranu
-
6
30min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
Renety umyj, obierz, przekrój na ćwiartki i usuń gniazda nasienne i ogonki. Jeżeli owoce są duże, ćwiarki przekrój na pół. Wrzuć do naczynia.
Renety miksuj 15 sek / Obr. 5
Zgarnij kopystką kawałki owoców z brzegów naczynia do środka. Gotuj 8 min / Varoma / Obr. 2Zamiast miarki MT użyj koszyczka.
Dodaj cukier i cynamon. Gotuj kolejne 5 min / Varoma ale:
Jeżeli lubisz mus z kawałkami owoców - Obr. 2"Obroty wsteczne"
Jeżli lubisz gładki mus - Obr. 3
Sprawdź, czy mus nie jest kwaśny, zależy to od rodzaju renet. Jeśli tak, dodaj 20 g cukru i wymieszaj 1 min / Obr 2"Obroty wsteczne"
Przełóż do słoików: 400-500g idealne na średnią szarlotkę, 200g idealne jako dodatek do jogurtu czy deser dla dziecka.
Przygotowanie renet
Wykonanie musu
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Jeżeli chcesz utrzymać jasny kolor jabłek, tuż po przełożeniu do naczynia skrop je łyżką soku z cytryny,
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz