Tu jesteś:
4
Składniki
0 porcja/porcje/porcji
Kremowe guacamole - dip do nachos
- 2 miękkie awokado
- 2 jajka ugotowane na twardo i obrane
- 1 Czerwona cebula
- 250 g serka Mój Ulubiony
- 1 płaska łyżeczka soli
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 1/2 łyżeczki granulowanego czosnku
-
6
15min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Cebulę obieramy, kroimy na ćwiartki i siekamy (8s/obr.6).
- Do cebuli dodajemy jajka, serek, awokado obrane ze skórki i pozbawione pestek oraz rpzyprawy. Całość blendujemy na gładką, puszystą masę (20s/obr.6). Próbujemy i w razie potrzeby doprawiamy do smaku.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Z podanych porporcji wychodzi duża miska dipu - idealna na imprezę dla ok. 8-10 osób (starcza na ok. 3 paczki nachos). Jeżeli potrzebujesz mniejszej ilości - zmniejsz składniki o połowę.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzHit! ale zamiast 200 gram Ulubionego dałam 140...
Hit! ale zamiast 200 gram Ulubionego dałam 140 gram Presidenta.
na pewno spróbuję
na pewno spróbuję
Adin