Tu jesteś:
4
Składniki
1 słoik/słoiki/słoików
- 90 g cukru
- 130 g orzechów laskowych
- 60 g gorzkiej czekolady, pokrojonej na kawałki
- 70 g masła, miękkiego
- 100 g mleka
-
6
4min
Czas całkowity 4minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego wsypać cukier, zemleć 10 s/obr 9.
- Dodać orzechy, rozdrobnić 20s/obr.9.
- Dodać gorzką czekoladę, rozdrobnić 20 s/obr. 9. Kopystką zgarnąć składniki ze ścianek naczynia.
- Dodać masło i mleko, roztopić 3min/50ºC/obr 2, wymieszać 5s/obr.9. Przełożyć do czystego, szczelnie zamykanego słoika. Przed podaniem włożyć na około 2 godziny do lodówki.
- Do naczynia miksującego wsypać cukier, zemleć 10 s/obr 9.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Komentarze
OdpowiedzZrobiłam dziś, dałam mieszankę orzechów,...
Zrobiłam dziś, dałam mieszankę orzechów, laskowe, nerkowca i migdały. Czekolady pół na pół mlecznej i gorzkiej. W smaku wyszedł super, chodź czuć drobinki orzechów, nie jest aż tak gładki
użyłam orzechów włoskich, mlecznej czekolady i...
użyłam orzechów włoskich, mlecznej czekolady i nie dodałam cukru. Świetne
Czy orzechy trzeba wcześniej uprażyć i obrać...
Czy orzechy trzeba wcześniej uprażyć i obrać skórkę?
Robiłam i mogę
Robiłam i mogę polecić...orzechów dodałam 100g bo akurat taką paczkę miałam...pychotka!!!
Bardzo smaczny:)
Bardzo smaczny
Przepyszna!! Nawet z mlecznej
Przepyszna!! Nawet z mlecznej czekolady
Przepyszne. A dzieci go
Przepyszne. A dzieci go uwielbiają.
Mieszam krem ze serkiem
Mieszam krem ze serkiem mascarpone i wychodzi fantastyczna masa do ciasta. Polecam!
Idealne do świeżych bułeczek
Idealne do świeżych bułeczek z Thermomixa... mmmm