3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Fasolowa pasta do chleba wegetariańska/wegańska


Wydrukuj:
4

Składniki

fasola biała, cytryna, sól, pieprz, oliwa

  • 300 gramów fasola biała
  • 1 cytryna, sok z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • 50 gramów oliwa z oliwek extra vergine
5

Przygotowanie

  1. 1.Fasolę moczymy w wodzie przynajmniej 12 godzin.

    2. W koszyczku gotujemy fasolę temeratura 100 stopni obroty 3 czas ok 1godzina. Fasola powinna być miękka.

    3. Po ostudzeniu fasoli ( ja jeszcze obieram z łupiny ) przesypuję do Termoixsa

    4. Dodaję wszystkie pozostałe składniki i rozdrabniam obr. 6 czas 30 sek.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Pastę można zrobić jeszcze w innych smakach:

z cebulą, z czostkiem, pomidorami, papryką..............

Gramaturę pasty reguluję czasem obrotów.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Przepraszam bardzo, ale czy

    Zgłoszony przez monika6500 na września 9, 2013 at 15:26.

    tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;-) Wink" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/wink.png" alt="tmrc_emoticons.;)" height="19" width="19"> Przepraszam bardzo, ale czy fasole gotujemy na powietrzu ? Czy może na wodzie ? Coś chyba umknęło...tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;-) Wink" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/wink.png" alt="tmrc_emoticons.;)" height="19" width="19">

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pastę robię dość często.Jest

    Zgłoszony przez helenal na maja 19, 2013 at 20:31.

    Pastę robię dość często.Jest smaczna Polecam.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze