3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Dip Diablo


Wydrukuj:
4

Składniki

3 porcja/porcje/porcji

Dip DIABLO

  • 2 strąków papryki chilli, lub 3 strąki
  • 2 ząbka czosnku, lub więcej jak lubice
  • 40 gramów majonezu, wykonany w TM
  • 40 gramów Ketchupu, pikantnego
  • 20 gramów sos sojowy
  • 30 gramów miodu plynnego, max 40 gram
  • 20 gramów octu winnego, lub balsamicznego
  • 5 gramów papryka slodka, mielonej
  • 1/2 płaskiej łyżeczki pieprz, czarnego
  • 1 płaskiej łyżeczki soli, do smaku
5

Przygotowanie

    Dip DIABLO!
  1. Rozdrobnić paprykę i czosnek czas 15 s/obroty 5-6
    Zgarnąć kopystką na dno naczynia

  2. Dodać pozostałe składniki i zmiksować 30 s/obroty 10
     
    Zgarnąć kopystką na dno naczynia i ponownie zmiksować 30 s/obroty 10

  3. Z reguły podwójne miksowanie pozwala na uzyskanie gładkiej konsystencji, gdyby jednak tak się nie zdażyło (użyliśmy skrystalizowanego miodu) można powtórzyć miksowanie.

    Smacznego!

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Można przygotować nawet pięciokrotną porcję ale należy wydłużyć czas rozdrabniania papryczki i czosnku.

 


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz