Tu jesteś:
4
Składniki
0 g
- 5 łyżeczek cukru
- 20ml wody gotowanej, letniej
- 0,5 płaskiej łyżeczki soli
- 4 jajka, żółtka
- 1 porcje cytryna, Sok
- 400 g chrzan, korzeń
-
6
30min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
Ugotować 4 jajka na twardo, po ostudzeniu oddzielić żółtka (białka nie dodajemy gdyż po kilku dniach wydają nieprzyjemny zapach) Obrać chcrzan, pokroić na małe kawałki 3-4 cm. Wkładamy wszystkie składniki do TM i miksujemy obr.9 czas 1min. Po uzyskaniu odpowiedniej konsystencji odstawiamy na parę minut. Odpowiednią gęstość możemy uzyskać poprzez dodawanie przegotowanej letniej wody. Następnie przelewamy do słoiczków i przechowujemy w lodówce.
Chrzan Wielkanocny
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzPrzepis wyprobowany....
Przepis wyprobowany.
Chrzanik bardzo dobry.
Polecam.
zamiast wody mona doda kilka kostek lodu
zamiast wody można dodać kilka kostek lodu
:)
Wczoraj robiliśmy i chrzan i
Wczoraj robiliśmy i chrzan i ćwikłę.
bardzo ostry,
bardzo ostry,
bardzo ostry,
bardzo ostry,
Ostrożnie z dawkowaniem,
Ostrożnie z dawkowaniem, bardzo ostry.