3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Tarta ze szpinakiem, fasolką i serkiem feta.


Wydrukuj:
4

Składniki

6 osoba/osoby

Ciasto

  • 1 szczypty soli
  • 1 jajko kurze
  • 100 gramów masła
  • 200 gramów mąki przennej

Zielony farsz

  • 1 opakowania sera feta, pokrojonego na kawałki
  • 150 gramów mleka
  • 1 cukinia średniej wielkości
  • 3 jajka kurze
  • 450 gramów zielonej fasolki szparagowej, młoda fasolka jest najlepsza !!!
  • 450 gramów szpinaku, ( koniecznie odsączony z wody )
  • pieprz do smaku
  • 1 szczypty sól
  • 6
    2h 35min
    Czas całkowity 1h 50min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. 1.Składniki na ciasto zmiksować w TM 20s/obr.4 po czym ciasto włożyć do woreczka i schować na 30 min. do lodówki.

    2. Składnki na farsz tj. szpinak i fasolka musza być koniecznie rozmrożone i odsączone z wody po czym włozyć je do naczynia miksującego 30s/obr.4

    Formę smarujemy tluszczem, wykladamy na niej ciasto aż po brzeg i pieczemy w piekarniku 10 minut/200stopni po tym czasie na podpieczoną formę wylewamy farsz i pieczemy dalej 35 - 45 minut/200stopni/ piekarnik góra-dółopcjolanie przed podaniem na gorąca tartę ścieramy ser zółty.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Kochani

Koniecznie po rozmrożeniu należy odsączyć szpinak i fasolkę !


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz