3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pizza z salami i mozzarellą


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

ciasto

  • 50 gramów drożdży
  • 1,5 miarki wody
  • 300 gramów mąki pszennek
  • 2 łyżki oleju lub oliwy
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka oregano (można nie dawać)

farsz

  • kilkanaście plasterków kiełbasy salami
  • 1 mała puszka przecieru pomidorowego lub mały słoiczek (ok 70 gr)
  • 100 gramów mozzarelli (mozna dać wiecej jak ktoś lubi)
  • przyprawy do smaku
  • 6
    30min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Ciasto
  1. Wszystkie składniki wymieszać 2 minuty/interwał, wyjać z garnka, zostawić do wyrośnięcia ok 20 minut. Ciasto podzielić na 4 porcje, każdą rozwałkować lub wylepić blachę/blachy bez wałkowania.
  2. Ciasto posmarowac przecierem, rozłożyć plasterki mozzarelli, posypać przyprawami i upiec 150-160 C ok 20 minut. Po upieczeniu wyłożyc poszczypana mozzarellę i wsadzić do gorącego piekarmika jeszcze na minutę aby ser się rozciągnął (nie dawać sera do pieczenia). Podawać z sosem czosnkowym lub ketchupem. Smacznego tmrc_emoticons.)
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Jeśli ktoś lubi pizzę na bardzo cienkim cieście to nie dawać mu wyrosnąć. Po wyjęciu z garnka zostawić jedynie na 5 minut, a następnie wałkować/wylepiać.

Pizza bardzo smakuje z sosem czosnkowym lub ketchupem.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy