Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
ciasto
- 50 gramów drożdży
- 1,5 miarki wody
- 300 gramów mąki pszennek
- 2 łyżki oleju lub oliwy
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżeczka oregano (można nie dawać)
farsz
- kilkanaście plasterków kiełbasy salami
- 1 mała puszka przecieru pomidorowego lub mały słoiczek (ok 70 gr)
- 100 gramów mozzarelli (mozna dać wiecej jak ktoś lubi)
- przyprawy do smaku
-
6
30min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Wszystkie składniki wymieszać 2 minuty/interwał, wyjać z garnka, zostawić do wyrośnięcia ok 20 minut. Ciasto podzielić na 4 porcje, każdą rozwałkować lub wylepić blachę/blachy bez wałkowania.
- Ciasto posmarowac przecierem, rozłożyć plasterki mozzarelli, posypać przyprawami i upiec 150-160 C ok 20 minut. Po upieczeniu wyłożyc poszczypana mozzarellę i wsadzić do gorącego piekarmika jeszcze na minutę aby ser się rozciągnął (nie dawać sera do pieczenia). Podawać z sosem czosnkowym lub ketchupem. Smacznego
Ciasto
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Jeśli ktoś lubi pizzę na bardzo cienkim cieście to nie dawać mu wyrosnąć. Po wyjęciu z garnka zostawić jedynie na 5 minut, a następnie wałkować/wylepiać.
Pizza bardzo smakuje z sosem czosnkowym lub ketchupem.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz