3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

rogaliki,drożdżóweczki migdałowe z nadzieniem


Wydrukuj:
4

Składniki

13 porcja/porcje/porcji

ciasto

  • 260g mąki typ 550,130g mleka
  • 20g oleju,1 żółtko,20g cukru,25g świeżych drożdżych,10ml olejku migdałowego

nadzienie

  • konfitura ulubiona,białko do posmarowania cukier brązowy do posypania
  • 6
    15min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    ciasto
  1. do naczynia wlej mleko i wsyp cukier wymieszaj do roztopienia cukru 3min/50st/2 pozostaw do wystudzenia w naczyniu,w tym czasie wyłóż foremkę papierem rozgrzej piekarnik do temp 180st

    Do wystudzonego mleka dodaj po kolei kolejne składniki,wyrobić ciasto 2min/Blokada naczynia miksującego/Ciasto wyrobione ciasto wyłozyć na stolnice posypaną lekka mąką i rozwałkowac na dość duże koło(nie za grubo ok 0,5 cm )nozem przekroić na pół i z tej połowy na trojkaty,srodek wysmarować konfiturą,zwijać od najdłuższego brzegu.

  2. z drugiej połowy  wyrobić ciasto troszke i rozwałkować na prostokąt posmarować srodek konfitura i zwijać w rulon,kroic na kawałki ok 4cm

  3. posmarowac białkiem i posypać cukrem brązowym,do piekarnika rozgrzanego 180st termoobieg na drugą szyne z dołu i piec 10min-12min 

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

można zrobić także z serem,z róznym nadzieniem według upodobań,zyczę smacznego

wyszły przepyszne


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Przepyszne i szybko znikają

    Zgłoszony przez Topaz79 na lutego 3, 2019 at 10:33.

    Przepyszne i szybko znikają Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam jedną porcję i ledwo

    Zgłoszony przez elluchna na września 30, 2015 at 21:41.

    Zrobiłam jedną porcję i ledwo zdążyła wystygnąć. Szybciutko robiłam drugą porcję, aby nadążyć za żarłoczkami nie zawijałam już rogalików, tylko ruloniki z prostokąta. Myślę, że to najlepsza rekomendacja. A, robiłam z serem na słodko. Polecam  tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • zrobilam dzisiaj

    Zgłoszony przez zafra na stycznia 1, 2014 at 22:31.

    zrobilam dzisiaj rogaliki-szybko (!) i prosto-a wyszly przepyszne!

    Bardzo fajny przepis, na pewno bede czesto korzystac. Cooking 7 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze