Tu jesteś:
4
Składniki
20 porcja/porcje/porcji
Ciasto
- 400 g mąki
- 100 g cukru
- 3 płaskie łyżeczki do herbaty proszku do pieczenia
- 2 łyżki gorzkiego kakao
- 1 tabliczka czekolady mlecznej
- 100 g oleju
- 1 jajko
- 200 g mleka
-
6
47min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
- Nagrzej piekarnik - 180 stopni z termoobiegiem lub 200 stopni bez
Do TM włóż mąkę, cukier, proszek do pieczenia, kakao. Wymieszaj - 5 sek / obr. 4
Dołóż czekoladę (połamaną na kawałki), olej, jajko i mleko. Wymieszaj - 20 sek / obr. 5
Nalewaj masę do papilotek do 2/3 wysokości. Piecz w rozgrzanym piekarniku ok 17 min. Po upieczeniu wyłóż na kratkę do ostygnięcia.
Można dekorować cukrem pudrem, kremem, lukrem lub polewą czekoladową. Można podawać ze świeżymi owocami i bitą śmietaną.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Można zrobić "białą" wersję - wtedy należy dodać tabliczkę białej czekolady a zamiast kakao wsypać dodatkowo 1 łyżkę mąki.
Ja często do środka ciasta wkładam też "niespodziankę" w postaci owoców lub dżemu - muffinki wychodzą wtedy mokre w środku.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzja zaszpanowałam zakalcem
ja zaszpanowałam zakalcem