3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

KULKI Z CIASTA OPONKOWEGO


Wydrukuj:
4

Składniki

50 porcja/porcje/porcji

CIASTO

  • 170 g kwaśnej śmietany
  • 2 płaskie łyżeczki sody
  • 3 żółtka
  • 6 łyżek cukru
  • 500 g mąki
  • cukier waniliowy
  • 500 g białego sera
  • 6
    20min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    CIASTO
  1. Do Blokada naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki. Wyrobić ciasto 5 min/Ciasto.

    Lepić kulki wielkości orzecha włoskiego (lepiąc moczyć ręce w ciepłej wodzie).

    Smażyć na głębokim oleju na złoty kolor.

    Po wyjęciu posypać pudrem.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz