Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
Kartofelki marcypanowe
- 200 g migdalów
- 140 g cukru
- 20 g amaretto
- 10 kropli aromatu migdalowego
- 10 g kakao ciemne lub jasne
-
6
2min
Czas całkowity 2minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Migdaly zalac wrzaca woda i po 5 minutach obrac je ze skorki. Nastepnie polozyc je na recznik papierowy do wyschniecia (ja je przygotowuje zawsze wieczorem).
Nastepnie wsypac cukier do pojemnika nastawic na 5 sekund / 10 obroty.
Cukier puder przelozyc na talerz.
Migdaly wlozyc do pojemnika, nastawic na 20 sekund / 10 obroty
Potem wszystkie inne skladniki wlozyc do pojemnika/garnka i wszystko wymieszac 15 sekund / 9 obroty
Formowac z masy migdajowej male kulki i obtoczyc je w kakao.
SMACZNEGO!
Sposob przyrzadzenia
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz