3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Kartofelki marcepanowe


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Kartofelki marcypanowe

  • 200 g migdalów
  • 140 g cukru
  • 20 g amaretto
  • 10 kropli aromatu migdalowego
  • 10 g kakao ciemne lub jasne
  • 6
    2min
    Czas całkowity 2min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Sposob przyrzadzenia
  1. Migdaly zalac wrzaca woda i po 5 minutach obrac je ze skorki. Nastepnie polozyc je na recznik papierowy do wyschniecia (ja je przygotowuje zawsze wieczorem).



    Nastepnie wsypac cukier do pojemnika nastawic na 5 sekund / 10 obroty.

    Cukier puder przelozyc na talerz.

    Migdaly wlozyc do pojemnika, nastawic na 20 sekund / 10 obroty

    Potem wszystkie inne skladniki wlozyc do pojemnika/garnka i wszystko wymieszac 15 sekund / 9 obroty

    Formowac z masy migdajowej male kulki i obtoczyc je w kakao.

    SMACZNEGO!
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy