3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Kakaowy jabłecznik


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

  • 4 jajka
  • 300 g cukru
  • 500 g mąki
  • 1 łyżeczek kakao
  • 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 2-3 łyżki kakao
  • 200 g oleju
  • 1 cukier wanilinowy
  • 1 łyżeczki cynamonu
  • 4 duze jabłka

Kakaowy jabłecznik

  • 6
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksujacego wsypac cukier i zmielic 15s./obr.10 i przesypac do innego naczynia

    Jabłka obrac i pokroic w kostke 2 x 2cm

    Przygotowac blache do pieczenia wykladajac na nia papier do pieczenia lub smarujac maslem i posypujac bulka tarta

    Wlaczyc piekarnik na 180 stopni

    Zalozyc motylek i do suchego i czystego naczynia wrzucic bialka i ubic 4min/obr.3.5 , po 2 min ubijania dodawac stopniowo zmielony cukier, zdjac motylek

    Do ubitych bialek dodac pozostale skladniki oprocz oleju i wyrabiac 1min.30s Ciasto po 30s dodawac przez otwor w pokrywie olej.

    Tak przygotowana mase dodac do wczesniej przygolowanych jablek i wymieszac a nastepnie przelozyc na standartowej wielkosci blache

    Piec 45 min, przed wyjeciem zrobic test suchego patyczka
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Prosze o opinie i ewentualne uwagi. Dziekuje i zycze smacznego


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Robiłam, krok po kroku i ciasto wyszło straszne....

    Zgłoszony przez Aniunia2016 na stycznia 7, 2017 at 17:09.

    Robiłam, krok po kroku i ciasto wyszło straszne. Jest bardzo twarde , mało słodkie. Szkoda czasu i skladników na to ciasto. Nie polecam.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze