Tu jesteś:
4
Składniki
- 200 g oleju
- 1 łyżeczek sody oczysz
- 1 łyżeczek proszku do peczenia
- 1 łyżeczek cynamonu
- 150 g orzechów włoskich, rozdrobnionych
- 300 g mąki
- 5 jabek, średnich
- 180 g cukru
- 5 jaja
-
6
1h 50min
Czas całkowity 1h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
Orzechy rozdrobnić 3s/obr. 4. Przełożyć do innego naczynia
Założyć motylek. Do naczynia miksującego wbić jajka, wsypać cukier i wymieszać 2 min/obr. 3
Zdjąć motylek, wrzucić pozostałe składniki w/g podanej kolejności i wyrabiać 3,5min/"Blokada naczynia miksującego" /"Ciasto"
Wylać ciasto na blachę wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą, lub wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku do 180oC przez 50min.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz