3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ciasto Wiewiórka


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 200 g oleju
  • 1 łyżeczek sody oczysz
  • 1 łyżeczek proszku do peczenia
  • 1 łyżeczek cynamonu
  • 150 g orzechów włoskich, rozdrobnionych
  • 300 g mąki
  • 5 jabek, średnich
  • 180 g cukru
  • 5 jaja
  • 6
    1h 50min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Orzechy rozdrobnić 3s/obr. 4. Przełożyć do innego naczynia

  2. Założyć motylek. Do naczynia miksującego wbić jajka, wsypać cukier i wymieszać 2 min/obr. 3

  3. Zdjąć motylek, wrzucić pozostałe składniki w/g podanej kolejności i wyrabiać 3,5min/Blokada naczynia miksującego/Ciasto

  4. Wylać ciasto na blachę wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą, lub wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku do 180oC przez 50min.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy