Tu jesteś:
4
Składniki
20 porcja/porcje/porcji
Ciasto
- 300 g marchewki
- 250 g orzechów włoskich
- 3 jajka
- 150 g ksylitolu
- 225 g mąki ryżowej
- 2 łyżeczek sody oczyszczonej
- 2 szczypty soli
- 2 szczypty gałki muszkatołowej
- 100 g oleju
Krem serowy
- 25 g ksylitolu
- 2 łyżeczek cukru wanilinowego, najlepiej z TM :)
- 250 g twarogu chudego
- 20 g mleka
-
6
50min
Czas całkowity 20minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- Marchewkę obrać i pokroić w kawałki, nastęnie wrzucić je do "Blokada naczynia miksującego" wraz z orzechami włoskimi. Rozdrobnić 10sek/5.
Po zakończeniu zgarnąć kopystką i powtórzyć czynność.
Uzyskaną masę przekładamy do innego naczynia. - Do "Blokada naczynia miksującego" nakładamy na noże motylek, wbić 3 jajka oraz dodać 100g ksylitolu. Ubijać 8min/37*C/4.
PO UPŁYWIE POŁOWY CZASU DOSYPAĆ RESZTĘ KLYLITOLU 50G.
Rozgrzewamy piekarnik do 180*C. - Do jajecznej masy dodajemy składniki: mąkę, sodę, sól, gałkę muszkatołową. Wymieszać 30sek/5.
Dodać 100g oleju. Wymieszać 20sek/5. - Po upieczeniu ciacha odstawiamy, aż ostygnie. Po ostygnięciu zabieramy się za krem serowy.
- Do czystego "Blokada naczynia miksującego" włożyć 25g ksylitolu, 2 łyżeczki cukru wanilinowego. Zmielić 10sek/10.
Dodać ser twaróg 250g oraz 20g mleka. Zmiksować 30sek/6.
Zgarnąć kopystką i powtórzyć czynność. - Otrzymanym kremem posmarować ostudzone ciasto.
Ciasto marchewkowo-orzechowe
Krem serowy
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
1) U mnie piekarnik z termoobiegiem 180*C.
2) Zamiast kremu serowego można posypać cukrem pudrem.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz