Tu jesteś:
4
Składniki
15 plaster/plastry/plastrów
bezglutenowe ciasto
- 100 g orzechy włoskie
- 100 g migdały
- 50 g pestki słonecznika
- 50 g pestki dyni
- 100 g SIEMIE LNIANE
- 50 g Śliwek suszonych
- 50 g daktyli
- 50 g rodzynek
- 2 czubate łyżki miodu
- 6 jajek
- 30 g maku
- 1 szczypty sól
-
6
1h 15min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Do TM wsypać orzechy,migdały rozdrobnic 5s/obr7. Dodac pestki słonecznika, dyni, siemię lniane, śliwki, rodzynki daktyle,jajka, sól i wyrobić 1min/interwał.
Gotową masę przełożyć do formy. Piec ok 60min w temp 160st
Wyjąć z formy dopiero po całkowitym ostudzeniu, wcześniej będzie się kruszyć.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Wszystkie słodkie składniki można dowolnie zmieniać. Przepis wzorowany na chlebie życia z książki Dieta bez glutenu. Chleb w oryginalnym przepisie rewelacyjny, ja dodałam tylko słodkie składniki i mniej soli. Tak aby powstała wersja na słodko, która bardziej mi pasuje.
Smacznego
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz