3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Baba razowa


Wydrukuj:
4

Składniki

  • jajka 15 sztuk
  • cukier 220 gramów
  • migdały 100 gramów
  • chleb razowy suchy 100 gramów
  • goździki 0,5 łyżeczki
  • skórka pomarańczowa kandyzowana 3 łyżki
  • sól 1 szczypta
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. W naczyniu miksującym zmielić migdały czas 20 sek. / obr. poz. 10 - przełożyc do innego naczynia. Następnie zmielić chleb razowy razem z goździkami - czas 20 sek. / obr. poz. 10 - przełożyc do innego naczynia. 

    Założyc motylek i ubic białaka z odrobina soli czas 4 min. / obr. poz 4 - przełozyc do innego naczynia.

    Nie wyjmując motylka ubić 14 zółtek, jedno jajo oraz cukier - czas 4 min. / obr. poz. 4, 1 minutę przed końcem dodawać porcjami migdały.

    Zdjąc motylek, masę połaczyć z chlebem, goździkami i skórka pomarańczową - czas 2 min. / obr. wsteczne poz. 5. Dodac białka i delikatnie wymieszac kopystką.

    Formę do pieczenia natłuścić dobrze i posypać bułką tartą. Piec 60 min. w 180*C.

    RADA: Formę czasem posypuje nie bułka tarta a zmielonymi orzechami laskowymi tmrc_emoticons.)

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy