3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Quiche ze szparagami


Wydrukuj:
4

Składniki

8 porcja/porcje/porcji

Masło do wysmarowania formy

Nadzienie

  • 1 cebula
  • 200 g szynki gotowanej
  • 250 g sera gruyere, Lub inny ser
  • 500-800 g szparagów, Zielonych lub białych
  • sól i pieprz do smaku
  • 200 g śmietany
  • 2 jajka
  • 1/2 łyżeczki Gałki muszkatołowj

Ciasto

  • 220 g mąki
  • 100 g masła
  • 60 g wody
  • 10 g soli, 1 łyżeczka
  • 6
    1h 45min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Ciasto
  1. Mąkę, masło i 60g wody i sól wyrobić 2 min/ interwał

    ciasto przełożyć do natłuszczonej formy równomiernie docisnac budując rant ok 1cm. Spód ciasta wielokrotnie ponakowac widelcem.

  2. Cebulę, szynkę i 170g sera włożyć do Blokada naczynia miksującego i rozdrobnic 5sek/obr.5 przełożyć do innego naczynia. 

    Do naczynia Blokada naczynia miksującego wlać wode. Do koszyczka ułożyć szparagi w kawalkach gotować 15min/varoma/obr.1 

    Odłożyć koszyczek do odcedzenia. 

  3. Mieszankę z szynki,cebuli i sera rozłożyć na ciasto wyłożyć szparagi.

    Rozgrzać piekarnik 200°C gora/dół 

    do naczynia Blokada naczynia miksującego wlać śmietanę jajka przyprawy i wymieszać 1min/obr.3 przelać na szparagi posypać resztą sera i zapiekanka ok 45min na złoty kolor.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Robie ten przepis juz drugi raz. Pycha

    Zgłoszony przez Samira na czerwca 20, 2019 at 11:09.

    Robie ten przepis juz drugi raz. Pycha

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze