3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pizza z maki razowej


Wydrukuj:
4

Składniki

Pizze (2 blachy)

  • 450 gramów mąki pszennej razowej
  • 150 gramów maki z twardej pszenicy (typ 950, np)
  • 330 gramów wody
  • 15 gramów drożdży świeżych
  • 10 gramów soli
  • 20 gramów oleju z oliwek
  • 10 gramów cukru

Nadzienia

  • pomidory z puszki-karczochy-grzybki-mozzarella
  • swieze pomidorki-rucola
  • serek kremowy-mozzarella
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia wlozyc kolejno: wode, olej, cukier, drozdze, maki, sòl; wyrobic: 2min / Blokada naczynia miksującego / Ciasto. Przelozyc do miski, przykryc, zostawic na 2 godz. do wyrosniecia (az podwoi objetosc). Wyrosniete ciasto podzielic na 2 czesci, rozwalkowac, przelozyc na blaszki, nakladac nadzienia. Piec w nagrzanym piekarniku (ok. 220° / 20-25min, zalezy od piekarnika).

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • ciasto właśnie rośnie ; jutro

    Zgłoszony przez Pola75 na marca 17, 2016 at 20:12.

    ciasto właśnie rośnie ; jutro napiszę jak smakowało !

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobra...robię ją raz w

    Zgłoszony przez Ulja85 na stycznia 29, 2016 at 11:35.

    Bardzo dobra...robię ją raz w tygodniu...tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam dziś dzieciom z mąki

    Zgłoszony przez jajciucha na grudnia 3, 2013 at 19:49.

    Zrobiłam dziś dzieciom z mąki orkiszowej (zmieliłam ziarna orkiszu) z pysznymi zdrowymi dodatkami i zajadą właśnie na kolację ze smakiem!  Big Smile Dzieci wycięły z miseczki małe pizze, same udekorowały i taka pizza smakuje najlepiej  tmrc_emoticons.;) Przepis na ciasto bardzo łatwy i szybki. Moje pizze nie wyrosły za bardzo ale nie spodziewałam się placka drożdżowego  tmrc_emoticons.) Dziękuję za przepis!

    " Trzymaj się z dala od ludzi, którzy tłamszą twoje marzenia. Mali ludzie zawsze to robią. Jednak, naprawdę wielcy sprawiają, że ty także możesz stać się wielki. "

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :bigsmile: :bigsmile:  Ciesze

    Zgłoszony przez veronicab71 na grudnia 11, 2012 at 12:17.

    Big Smile Big Smile Big Smile  Ciesze sie, ze smakowalaBig Smile Big Smile  Pierwszy raz ja robilas ? Pozdrawiam serdecznie Agnieszko Big Smile Love Love Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Weroniko,wczoraj zrobiłam

    Zgłoszony przez Agniesia1 na listopada 19, 2012 at 16:35.

    Weroniko,wczoraj zrobiłam twoją pizze.Palce lizać tmrc_emoticons.) Na jedno posiedzenie wszystkiego nie daliśmy rady zjeść,ale dzis odgrzewana byla równie pyszna.Dzięki za przepis,dodaję do ulubionych Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciesze sie:bigsmile: ;) ;)

    Zgłoszony przez veronicab71 na czerwca 12, 2012 at 23:26.

    Ciesze sieBig Smile Big Smile tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pyszna ! chyba to będzie mój

    Zgłoszony przez niusia na czerwca 12, 2012 at 22:02.

    pyszna ! tmrc_emoticons.) chyba to będzie mój nr 1 przepisów na ciasto do pizzy tmrc_emoticons.) nawet na zimno na drugi dzień jest pychotka tmrc_emoticons.)

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciesze sie, ze wszystkim

    Zgłoszony przez veronicab71 na maja 26, 2012 at 20:02.

    Ciesze sie, ze wszystkim smakowalaParty Party Love Love Party Party Love Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •   :)  Super przepis,pizza

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na maja 25, 2012 at 14:53.

      tmrc_emoticons.)  Super przepis,pizza pyszna palce lizac tmrc_emoticons.;) Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dzieki, ciesze sie, ze

    Zgłoszony przez veronicab71 na maja 21, 2012 at 13:27.

    Dzieki, ciesze sie, ze smakowalaBig Smile Big Smile Big Smile tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Vercia pizza zrobiona wyszła

    Zgłoszony przez magi1 na maja 20, 2012 at 18:07.

    Vercia pizza zrobiona tmrc_emoticons.-) wyszła rewelacyjna - dałam tylko dodatki jakie lubią u mnie - pieczarki, wędzony kurczak, pomidorki, mozzarella i bazylia tmrc_emoticons.-) dałam zwykłą mąkę pszenną i wyszła tmrc_emoticons.-) przepis trafiony w 10 tmrc_emoticons.-)

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciesze sie:bigsmile: . Aniu,

    Zgłoszony przez veronicab71 na maja 17, 2012 at 18:25.

    Ciesze sieBig Smile Big Smile . Aniu, zaprosilam cie do gnona "moich znajomych", potwierdzasz??? tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Veroniko zrobiłam Twoją pizzę

    Zgłoszony przez Anna500 na maja 17, 2012 at 12:43.

    Veroniko zrobiłam Twoją pizzę na obiadek i wyszła pyszna, dałam zwykłą mąkę pszenną i razową i wyszła. Wszystkim smakowało bardzo tmrc_emoticons.D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Poszperam coś w sklepach a

    Zgłoszony przez magi1 na maja 15, 2012 at 20:27.

    Poszperam coś w sklepach a jak nie znajde będę eksperymentować tmrc_emoticons.-) ale dam znac jak wyszło tmrc_emoticons.-)

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ;)  Daj znac, jak rozwiazesz

    Zgłoszony przez veronicab71 na maja 15, 2012 at 10:00.

    tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)  Daj znac, jak rozwiazesz problem z maka..., ta "twarda"... Big Smile Big Smile

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Smakowita ta pizza zrobie

    Zgłoszony przez magi1 na maja 14, 2012 at 14:54.

    Smakowita ta pizza tmrc_emoticons.-) zrobie chłopakom w wekend tmrc_emoticons.-)

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super:)  Ciesze sie:) :) 

    Zgłoszony przez veronicab71 na maja 14, 2012 at 13:47.

    Supertmrc_emoticons.)  Ciesze sietmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)  Make ryzowa, choc jest w sklepie, tez sobie sama robie, ta druga zas, kupuje, groszowa sprawa... Wypròbuj przepisy i daj znac, jak wyszlytmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)  BuzkaLove Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •  Veroniko jak już napisalam

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na maja 14, 2012 at 10:53.

     Veroniko jak już napisalam ja kombinuję po swojemu tmrc_emoticons.;) my mamy ziarna pszenicy więc mielę w TM poz 10 ,mąkę ryżową otrzymuję przez zmielenie ryżu itd.trzeba sobie radzić tmrc_emoticons.;)  tmrc_emoticons.) Dziękuje za przepisy bo ma na czym się wzorować tmrc_emoticons.)  Pozdrawiam Big Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Uczyc sie kucharzenia , to

    Zgłoszony przez veronicab71 na maja 12, 2012 at 14:29.

    Uczyc sie kucharzenia , to chyba nie, raczej... Wszyscy jestescie, jestesmy wspanialymi kuchcikamiBig Smile Big Smile . A z TM, tym bardziejtmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) . Po prostu, tutaj sa inne produkty, albo sie inaczej nazywaja... A co do maki, to wiadomo , ze Wlosi to "makaroniarze", slynni z dobrego makaronu, no i lubia dobrze zjesc,... wiec wybòr maki jest naprawde duzy, dobrej maki... do pizzy, makaronòw, itd.... W Polsce ròwniez, jak zauwazylam, ale to po prostu kwestia, wg mnie, "co kraj, to obyczaj"tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) Inne dania- inne produktytmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) . Ja , czasami, zeby zrobic cos naprawde typowo polskiego, musze wyruszyc specjalnie "na wycieczke", do polskiego skleputmrc_emoticons.( tmrc_emoticons.( , bo tutaj nie ma..., np. rabarbar- od kiedy ja juz nie jem go...??? Koperek polski mam, na szczescie, w ogròdku, bo mi rodzice podeslali nasionka; agrest- to samotmrc_emoticons.( tmrc_emoticons.(


    Mysle, ze wspòlnie dojdziemy do ladu z tymi makami, jak myslisz???Big Smile Big Smile Big Smile . Moze ktos z uzytkownikòw tez wie cos na ten temat, i sie do nas dolaczy'??? 


     W kazdym razie, to co znalazlas, jest jak najbardziej ok!!! O to chodzilotmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) . Poczatek juz wiec mamyParty Party

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Spróbuje coś poszukać, ale to

    Zgłoszony przez gabi49 na maja 12, 2012 at 12:27.

    Spróbuje coś poszukać, ale to chyba nie będzie łatwe.  U nas czasem w Makro (hipermarket) spotyka się mąki włoskie do pizzy. Wtedy je kupujemy, ale to jest rzadko. Moi swatowie w dawnych czasach komuny jakiś czas mieszkali na Sardynii i trochę znają kulinaria włoskie, zwłaszcza pizzę i  spaghetti. Bardzo często te dania robimy wspólnie i oni też wspominają tę waszą mąkę, teraz uciekla mi nazwa. Będę się dowiadywać.Big Smile


    Szukałam w necie i znalazłam,że mąka z pszenicy twardej nazywa się semolina i jest z pszenicy DURUM, odmiany  w Polsce mało uprawianej, bardzo szlachetna, nadaje się głównie na świetnej jakości makarony. Semolinę można kupić na Allegro, w sklepach jeszcze sprawdzę. No, widzisz Veronka, jak musimy się jeszcze przy Tobie uczyć kucharzenia. Ale to bardzo dobrze, dla laików takich jak ja.Big Smile

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Gabrysiu, do tej pizzy uzylam

    Zgłoszony przez veronicab71 na maja 12, 2012 at 10:58.

    Gabrysiu, do tej pizzy uzylam 150g maki zwanej u nas "manitoba"- maka zwana amerykanska, mix mak typu "0". Do wypiekòw drozdzowych super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  Ogòlnie uzywam miekkiej maki "00"- do innych potraw, wypiekòw, itd. - tzw. "grano tenero". Maka twarda, zas, to maka typu "0", u nas;   na makaron, zas , np - "semola di grano duro". Poszperaj po internecie, na Wikipedii, np., po lewej stronie sa tez inne jezyki, spròbuj znalezc po wlosku i przejsc na polski, moze wtedy bedzie to troche bardziej zrozumiale i przy okazji pomozesz mi znalezc odpowiedniki tych mak w Polsce. Sa napewno, ale trzeba mi w tym troche pomòc. Ja osobiscie sporo szukalam, na interku, ale potrzebuje pomocy...Chyba zaapelujemy do wszystkich z prosba o pomoc, co ty nato???Big Smile Big Smile Big Smile

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Veronika, czy ta pizza jest

    Zgłoszony przez gabi49 na maja 11, 2012 at 21:45.

    Veronika, czy ta pizza jest popularna we Włoszech?  Znów uzywasz tej  mąki z twardej pszenicy, typ 950.  Muszę się za nią rozejrzeć. Do tej pory nie zwracałam uwagi, bo najczęściej używam do wypieków drożdżowych mąki luksusowej typ 550.tmrc_emoticons.)  

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze