Składniki
100 kawałek/kawałki/kawałków
CIASTO
- 20 g masła
- 2 płaskie łyżeczki do herbaty proszku do pieczenia
- 150 g gorącej wody
- 40 g mąki pszennej
- 200 g mąki kukurydzianej
Przygotowanie
Do TM wsypujemy obie mąki z proszkiem do pieczenia i przyprawami. Dodajemy masło rozpuszczone w gorącej wodzie i wyrabiamy ciasto: poz. Interwał 2 minuty.
Ciasto rozwałkowujemy cieniutko, im cieńsze tym krakersy będą bardziej chrupiące i wykrawamy ciasteczka.
Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posypałam część parmezanem, a część dodatkowo pieprzem ziołowym.
Pieczemy ok. 15 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Po inne moje przepisy zapraszam na bloga //poradnikmagdy.blogspot.com/
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzmojej rodzinie nie za bardzo
mojej rodzinie nie za bardzo przypadły do gustu
Fajne, chupiące tylko
Fajne, chupiące tylko zabrakło soli . Drugą porcję zrobiłam z 1/2 łyżeczki soli i były dużo lepsze.
Mowa jest o przyprawach.
Mowa jest o przyprawach. Jakich? A co z solą?
Zdecydowanie zdrowsze niż te
Zdecydowanie zdrowsze niż te kupione w sklepie, i z pewnością smaczne. :O Do wypróbowania.Pozdrawiam
Super pomysł na szybką
Super pomysł na szybką przegryzkę ,pozdrawiam i dodaje do wypróbowania
Jeśli coś Ci nie wychodzi użyj Thermomixa