3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Cebularz lubelski


Wydrukuj:
4

Składniki

ciasto

  • 50 gramów drożdży
  • 1 łyżka cukru
  • 500 gramów mąki, pszennej
  • 250 ml mleka, ciepłego
  • 1 jajo
  • 2 łyżeczki soli
  • 60 gramów masła

farsz

  • 2 duże cebule
  • 3 łyżki maku
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 łyżki oleju
  • 6
    40min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    farsz
  1. cebule przekrojoną na ćwiartki zmiksować 4s. obr 4.

    dodać sól, olej i poddusić 2 min  . temp. 100  stc .obr.1.Obroty wsteczne,

    dodać mak  i wymieszać  10  sek. obr 1Obroty wsteczne

    odstawić do ostygnięcia

    Ciasto:

    wszystkie składniki  oprócz jajka włożyć do TM i wymieszać 2min, obr.Ciasto

    odstawić do wyrośnięcia  na 30 min,

    uformować ok, 10 placuszków , położyc na wierzch farsz i  brzegi posmarować rozstrzepanym jajkiem, wstawić do chłodnego   piekarnika na 20-25 min, 180stc. Piec na złoty kolor.

    Podawać na ciepło z masłem.

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • i zniknely .

    Zgłoszony przez MartaHH na czerwca 3, 2018 at 15:40.

    i zniknely .Wink

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Smaki dziecinstwa. Dziekuje za przepis. Wlasnie...

    Zgłoszony przez MartaHH na czerwca 3, 2018 at 14:52.

    Smaki dziecinstwa. Dziekuje za przepis. Wlasnie siedza w piekarniku... Cala rodzina zgromadzila sie w kuchni i czeka z niecierpliwoscia.......

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dzikuj za przepis Cebulk zrobiam po swojemu ...

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na czerwca 8, 2017 at 08:11.

    Dziękuję za przepis . Cebulkę zrobiłam po swojemu , dodatek maku ciekawy, ciasto rewelka. Przepis zapisany Cooking 7

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jakis ten farsz bez duszy i za duzo maku. Cos bym...

    Zgłoszony przez daro896 na listopada 15, 2016 at 08:32.

    Jakis ten farsz bez duszy i za duzo maku. Cos bym pokombinował. Dziekuje

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • W farszu jak na mój gust za

    Zgłoszony przez mima_2 na października 6, 2016 at 15:14.

    W farszu jak na mój gust za dużo soli i za dużo maku (duzo za dużo maku tmrc_emoticons.-)). Ciasto bardzo smaczne.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Fajnie ze je znalazlam.

    Zgłoszony przez babs na maja 1, 2016 at 14:31.

    Fajnie ze je znalazlam.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Musze wyprøbowac. Zobaczymy

    Zgłoszony przez Leonek2013 na kwietnia 14, 2016 at 20:39.

    Musze wyprøbowac. Zobaczymy ale brzmi super  tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wypróbowalam tzn czekam - sa

    Zgłoszony przez ania3330607 na grudnia 31, 2014 at 15:55.

    Wypróbowalam tzn czekam - sa w piekarniku tmrc_emoticons.;-) ciasto było dość podejrzane tzn wyglądało jakby słabo wyrobione i słabiutko rosło ponad 1,5 h w tem 25st. Ale jak gotowe czekały na swoją kolej w piekarniku to zaczęły rosnąć hihi tmrc_emoticons.;-) mysle ze na sylwestra bedą w sam raz tmrc_emoticons.;-)

    „Cokolwiek chcesz zrobić, o czymkolwiek marzysz - zacznij teraz! 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Robię cebularze bez maku ale

    Zgłoszony przez malgorzata 12 na czerwca 19, 2014 at 12:22.

    Robię cebularze bez maku ale te muszę wypróbować.Pozdrawiam Cooking 6

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo udany przepis, ciasto

    Zgłoszony przez klaudiszja na marca 3, 2014 at 13:35.

    Bardzo udany przepis, ciasto jest fantastyczne a z farszem wiadomo, mozna pokombinować tmrc_emoticons.) Pozdrawiam

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mak z cebulą?   Oryginalne

    Zgłoszony przez ElaK na kwietnia 26, 2013 at 06:56.

    Mak z cebulą?  tmrc_emoticons.)  Oryginalne połączenie  tmrc_emoticons.)  Ja też chętnie wypróbuję  tmrc_emoticons.)  Pozdrawiam, dam znać jak smakowały  tmrc_emoticons.) 

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Cebularze znam i czasami je

    Zgłoszony przez magi1 na kwietnia 25, 2013 at 20:54.

    Cebularze znam i czasami je robie, ale maku nigdy nie dodawalam. Dodaje twoj przepis do wyprobowania tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze