3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bezglutenowa tarta z salami, mozzarellą i pomidorami


Wydrukuj:
4

Składniki

12 porcja/porcje/porcji

ciasto:

  • pół płaskiej łyżeczki soli
  • 100 g masła
  • 1 jajko
  • łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowego
  • 130 g mąki ziemniaczanej
  • 130 g mąki gryczanej

Farsz:

  • 3 jajka
  • cebula
  • pół szklanki śmietanki słodkiej 30%
  • 2 pomidory
  • kulka mozzarelli
  • sól, pieprz, gałka muszkatołowa, kilka listków bazyli
  • 6
    1h 0min
    Czas całkowity 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1.  Do Blokada naczynia miksującego wrzucić wszystkie słkadniki potrzebne do ciasta. Wyrobić 1 minutę Ciasto.Jeśli będzie kłopot z wyrobieniem ciasta, to dodać trochę wody. 

    1. Ciastem wylepić foremkę do tarty, ponakłuwać widelcem wstawić do pikarnika na 15 minut, 180  stopni.

    2. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, wydrążyć miąższ a resztę pomidorów pokroić w kosteczkę.

     

    3. Do czystego naczynia miksującego włożyć mozzarellę, rozdrobnić 8s/obr. 7. Przełożyć do innego naczynia, odstawić. Bazylię posiekać.

     

    4. Do naczynia miksującego wbić jajka, wlać śmietanę i przyprawy i wymieszać 5s/obr. 5. Cebulę pokroić w kosteczkę.

     

    5. Na podpieczoną tartę wykładamy składniki, salami, cebulę, pomidory, mozzarellę, bazylię, lekko doprawiamy przyprawą do pomidorów i mozzarelli. 

     

    6. Na koniec zalewamy masą jajeczno - śmietanową. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 30 do 40 minut do 180 stopni.

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Cieszę się bardzo :) 

    Zgłoszony przez Agakal34 na maja 3, 2016 at 17:02.

    Cieszę się bardzo tmrc_emoticons.) 

    AgnieszkaKS

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Takiego przepisu

    Zgłoszony przez Olivka na kwietnia 10, 2016 at 10:15.

    Takiego przepisu potrzebowałam tmrc_emoticons.) Ciasto na spód idealne (ja musiałam dolać odrobinę wody) a farsz robię różny wczoraj był szpinak z łososiem - pyszności tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ekstra

    Zgłoszony przez Bodek_B na kwietnia 6, 2016 at 22:47.

    ekstra tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Właśnie zrobiłam, bez salami,

    Zgłoszony przez mikulina na sierpnia 25, 2015 at 17:35.

    Właśnie zrobiłam, bez salami, ale wyszło równie pyszne. Zrobiłam w formie o średnicy 26 cm  Big Smile

    Mańka - najpiękniejsza z całej wsi Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Na jakiej wielkości formę do

    Zgłoszony przez Agn. na sierpnia 13, 2015 at 05:56.

    Na jakiej wielkości formę do tarty są podane składniki?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze