3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wariant Ciasto śliwkowe Ulki


Wydrukuj:
4

Składniki

Ciasto

  • 150 g cukru brązowego
  • 140 g margaryny
  • 100 g smalcu
  • 4 jajka
  • 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia
  • 450 g mąki
  • śliwki

Kruszonke

  • 40 g cukru
  • 50 g margaryny
  • 50 g mąki
  • 1/2 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia
  • 6
    50min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Brązowy cukier zmielic 10sek.obr.8.Dodac pozostałe składniki oprócz proszku do pieczenia i mąki  ucierac ok.1min.obr.6/7.Dodac proszek i mąke obr.Ciastook.3/4min.Ciasto wylac na blache i wyłożyc umyte i przekrojone na pół śliwki.Nagrzac piekarnik w 200 stopniach. Kruszonkatmrc_emoticons.Do naczynia miksującego włożyc wszystkie składniki na kruszonke wyrabiac czas 5sek.obr4/5.Na blache wysypac kruszonke .Piec 45min.Smacznego

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Ciasto ekspresowe! W sam raz

    Zgłoszony przez Agary na marca 13, 2015 at 16:10.

    Ciasto ekspresowe! W sam raz przy niezapowiedzianej wizycie gości (a taką zaraz będę miała). Przed chwilą nastapiła próba na kubkach smakowych i wypadła pozytywnie, jednak bardzo czuć "na języku" proszek do pieczenia. Jako że robiłam w dużej blaszce, a pomimo to ciasto bardzo urosło, następnym razem ograniczę proszek do pieczenia do 1 łyżeczki.

    I jeszcze kruszonka... Z podanych proporcji wyszła mi jakaś masa, którą prędzej rozsmarowałabym niż rozkruszyła.... Nie wiem, co było tego przyczyną. Jeśli przy kolejnej próbie znów nie wyjdzie, będę robić kruszonkę ze swojegp przepisu.

    Dziękuję za przepis!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Poezja smaku - PALCE LIZAĆ!

    Zgłoszony przez megr07 na września 1, 2013 at 20:50.

    Poezja smaku - PALCE LIZAĆ!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Lubię ciasta z owocami,

    Zgłoszony przez magi1 na września 2, 2012 at 20:54.

    Lubię ciasta z owocami, napewno jest pyszne, wypróbuję tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze