Tu jesteś:
4
Składniki
18 porcja/porcje/porcji
- Ciasto:
- 150 g mleka, chudego (0,5 %)
- 20 g drożdży
- 20 g cukru
- 380 g mąki pszennej
- 80 g twarogu, light
- 1 jajko
- szczypta soli
- Nadzienie:
- 200 g ananasa, ok. , pokrojonego na kawałki
- 100 g mango, ok. , pokrojonego na kawałki
- Posypka:
- 8 herbatników
- 30 g masła, miękkiego
- 40 g wiórków kokosowych
- 10 g wody
-
6
-
7
Średni
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
Ciasto:
- Do naczynia miksującego wlać mleko, dodać drożdże i cukier, podgrzać 3 min/37°C/obr. 2 .
- Dodać pozostałe składniki ciasta, wymieszać 2 min//, rozwałkować na posypanej mąką stolnicy i umieścić w natłuszczonej blasze do pieczenia (25 x 30 cm).
- Pozostawić na 45 min w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.
Nadzienie:
- W tym czasie przygotować owoce a następnie ułożyć je na cieście drożdżowym.
Posypka:
- Do czystego naczynia miksującego włożyć herbatniki, rozdrobnić 5 s/obr. 6.
- Dodać masło, wiórki kokosowe i wodę, wymieszać 5 s/obr. 3. Otrzymaną mieszanką posypać owoce i ciasto, piec w nagrzanym wcześniej piekarniku. Czas pieczenia ok. 35 min/temp. 180°C .
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Komentarze
OdpowiedzWitam...
Witam
Niestety nie wiem co zrobiłam źle Ciasto mi nie wyszło
jak dla mnie trochę za
jak dla mnie trochę za "dychtowne" i szkoda, że cała kruszonka z wieszku odpada w czasie gryzienia, ale ogólnie smak nie najgorszy ;-(